Brindisi

Middeleeuwse verborgen schatten
Toegang tot de parels van Puglia
Een Oosterse sfeer

Vind mediterrane cruises

Brindisi/Lecce

De op het oosten gerichte haven

Het was ooit een knooppunt voor kruistochtridders en nu een onmisbare tussenstop tijdens elke mediterrane cruise, Brindisi is nog steeds een stad die fungeert als knooppunt en ontvangt graag gasten zoals u tijdens uw MSC cruise!


Maak u klaar voor een onvergetelijke ervaring in een bar of restaurant in het oude centrum van Brindisi. De oude stad heeft een aangename, bijna oosterse sfeer, en er liggen een aantal verborgen pareltjes verscholen in de smalle straatjes. De Via Colonne, met de zeventiende- en achttiende-eeuwse palazzi,loopt door tot de Duomo van Brindisi, een opmerkelijk gebouw, alleen al vanwege het feit dat het zeven aardbevingen heeft doorstaan sinds de bouw in de elfde eeuw. Net daarbuiten bevindt zich het Museo Archeologico Provinciale.

Naast ornamenten en beelden uit de necropolissen die in de Romeinse tijd langs de Via Appia stonden, zijn er een aantal ruimtes met bronswerken die zijn teruggevonden tijdens onderwaterexploraties in het gebied, evenals vondsten uit opgravingen op de archeologische vindplaats van Egnazia in de buurt.

Nog een andere schat van Brindisi is de kleine, ronde kerk San Giovanni al Sepolcro, een doopkapel uit de elfde eeuw. Het is een beetje donker en vervallen vanbinnen, maar u kunt nog steeds de originele fresco's zien uit de dertiende eeuw. En er zijn nog meer fresco's te vinden, een eeuw ouder, in de Chiesa di Santa Lucia,net buiten Piazza del Popolo.
 
Ostuni, 40 km ten noordwesten van Brindisi, staat bekend als de ‘witte stad’ en is een van de mooiste kleine stadjes van Zuid-Italië. Het bevindt zich op drie heuvels op het zuidelijkste punt van Le Murge en was een belangrijke Grieks-Romeinse stad in de eerste eeuw na Christus. Het oude centrum is verspreid over de hoogste heuvels en biedt witte, zongebleekte straatjes en geplaveide steegjes die de vlaktes eronder domineren. 

Must sees in Brindisi

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Brindisi

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Costa Morena Est  - The ship will dock at "porto esterno" - but all embarkation and disembarkation will happen by shuttle bus that lead passengers to main cruise terminal located in "porto interno".
  For pre-check-in in Cruise Terminal "Piazzale di Via Spalato Varco Portuale Spalato"

  De haven bereiken per

  • Auto

   Travelling from Bari and Taranto in the direction of Lecce or vice versa, take the “ Porta Lecce“ exit in the direction of the city centre, signposted “Centro”. After 2 km, turn right at the sign marked “ Seno di Levante“, Via Spalato gate.
   Auto

   Parkeerinformatie

   PARKING & TOUR
    
   Terminal Brindisi Costa Morena
    
   Tel. +39 339 4820003
    
   E-mail: info@parkingtour.it
    
   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.

   park_and_cruise_logo

   VERVOER

   DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv 8 85 €
   Mobile Home/Camper 8 120 €
  • Trein

   The railway station is in the centre of town and within walking distance of the Cruise Terminal (10 mins).
   Trein
  • Vliegtuig

   Brindisi-Salento Airport is served by regular flights to and from Rome, Milan, Bologna, Venice, Turin and Perugia. The airport is around 6 km from the port and it is just a 15 minute taxi ride to the Cruise Terminal at the Via Spalato gate in the inner harbour.


   Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!

   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.