La Spezia

Een promenade met palmbomen
Meesterwerken uit de renaissance
Een korte reis naar Vijf Landen

Vind mediterrane cruises

La Spezia/Cinque Terre

De adembenemende Golf van de Dichters

De haven aan het uiteinde van de majestueuze Golf van La Spezia, een indrukwekkende reeks van eilanden en ruwe landtongen die ook de Golf van de Dichters wordt genoemd, is La Spezia.

Het is een groot marine- en scheepscentrum, met een mooie kunstcollectie in het Museo Amedeo Lia, waarschijnlijk de mooiste collectie van middeleeuwse en renaissancekunst die in Ligurië te vinden is.
 
La Spezia is ingeklemd tussen de heuvels en de zee en bestaat nu grotendeels uit autovrije straten achter de door palmen omzoomde havenpromenade van de Viale Mazzini en de drukke Via Chiodo. Het is geconcentreerd rond het belangrijkste voetgangersgebied van de Via del Prione en het centrale marktplein van Piazza Cavour, waar een grote selectie van vis- en andere kraampjes te vinden is. Een excursie naar dit deel van de haven brengt u recht in het hart van La Spezia, waar het Museo Amedeo Lia een grote en verrassend interessante collectie toont. Hier vindt u onder meer bronzen beelden, verlichte handschriften en een breed scala aan schilderijen, waaronder vele Italiaanse werken uit de veertiende en vijftiende eeuw, in een gerestaureerd zeventiende-eeuws Franciscaans klooster.
 
Aan het westelijke eind van de zeekant ligt het grote marine-arsenaal. Links van de ingang vindt u het mooie Museo Tecnico Navale met vele geweldige boegbeelden, schipmodellen, afzinkbare vaartuigen en andere zeevaartkunstvoorwerpen.
 
Voordat u verder door Italië rondreist, moet u een stop maken bij de adembenemende gevouwen kustlijn van de Cinque Terre (vijf landen), die zich uitreikt tussen het strandresort Levanto en de haven van La Spezia. Het is vernoemd naar vijf kleine dorpjes: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpjes liggen ingeklemd in een reeks van baaien tussen steile kliffen en het gebied is door zijn afgelegen, prachtige ligging het belangrijkste landschappelijke hoogtepunt van de hele Riviera.

Must sees in La Spezia

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van La Spezia

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Molo Garibaldi
  Viale San Bartolomeo 109  
  19126  La Spezia

  De haven bereiken per

  • Auto

   Approaching on the A12 (Tyrrhenian) motorway, A7-A12 (Milan-Genoa-La Spezia) motorway or A15 motorway (Cisa from the East), take the La Spezia/S. Stefano Magra exit.
   Auto

   Parkeer informatie

   DISCOVER LA SPEZIA SRL 
   E-mail: amministrativo.discover@porto.laspezia.it 
    
               discoverlaspezia@porto.laspezia.it
    
   Tel. office: 0187 546242
   Tel. Parking:  0187546422
    
    
    
   •The Discover La Spezia SRL parking can be reached from the street Largo Michele Fiorillo. It is located 200 metres from Cruise Terminal 2.
   •The parking is uncovered and has 24/7 video surveillance.

   park_and_cruise_logo 

   VERVOER DAGEN PRIJZEN


   Auto 8 € 85
   Suv 8 € 85
   Van 8 € 85
  • Trein

   La Spezia is located on the main rail and motorway networks at the intersection of the Tyrrhenian-Brenner and coastal lines. You can reach the port by bus (15 minutes) or taxi.
   Trein
  • Vliegtuig

   The nearest international airport is Pisa Airport, about 80 km from La Spezia.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.