Messina

Een stad als een phoenix
Een aparte klokkentoren
Wachter aan de Straat

Vind mediterrane cruises

Messina/Taormina

Poort naar Sicilië

Messina is misschien wel het eerste dat u van Sicilië ziet en vanaf uw MSC cruiseschip geeft het een goede indruk: een mooi dorp op de heuvels van de sikkelvormige mediterrane haven.


Tijdens uw excursie aan wal kunt u Messina's belangrijkste bezienswaardigheid ontdekken, de Duomo, de belichaming van het vermogen van de stad om als een feniks te herrijzen uit de as van haar laatste ramp. Het is de reconstructie van een twaalfde-eeuwse kathedraal opgericht door Roger II, één van een reeks van grote Normandische kerken van Sicilië, waaronder de weelderige kathedralen van Palermo en Cefalù. De klokkentoren van de Duomo zou de grootste astronomische klok in de wereld zijn en biedt elke middag een prachtig schouwspel, als een bronzen leeuw (het oude embleem van Messina) een machtige brul over de stad ontketent die nogal alarmerend kan zijn als u het niet verwacht!


Voorbij de Duomo bevindt zich het onvolledige deel van de twaalfde-eeuwse Chiesa Annunziata dei Catalani onder het oppervlak. Het is Messina's enige overblijfsel van Arabisch-Normandische kerkbouw. 


Tijdens uw cruise over de Middellandse Zee met MSC Cruises is de spannendste excursie vanuit Messina het bijna te charmante dorpje Taormina. Het is spectaculair gelegen op een rotsachtige heuvel tussen de Ionische Zee en de piek van de berg Etna, waarvan de toppen een van de meest gedenkwaardige uitzichten bieden van Italië. 


Taormina was ooit een gewilde plek voor dichters en schrijvers en is nu een beroemd resort, met een prachtig antiek theater, luxe hotels en een heerlijke dorpse sfeer.

Must sees in Messina

Ontdek onze excursies

  Hoe de haven te bereiken

  Haven van Messina

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Via Vittorio Emanuele, 2

  De haven bereiken per

  • Auto

   Vanaf de snelweg A20 (Palermo) neemt u de afrit MESSINA BOCCETTA en volg de borden naar Messina port en passeer Viale Boccetta en Via Vittorio Emanuele II.
   Auto

   Parkeerinformatie

   PARCHEGGI MAGGIO
   MESSINA - VALET Parking
    
   Adres: Terminal Crociere Porto di Messina, Via Vittorio Emanuele 2
   Tel: +39 091 334450
    
   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Book your parking with MSC

   park_and_cruise_logo 

   VEHICLE DAYS RATES
   Auto 8 € 75,00
   Suv 8 € 75,00
   VAN 8 € 75,00
  • Trein

   Treinstation Messina is gelegen bij Piaza della Repubblica en op loopafstand van de cruise terminal.
   Trein
  • Vliegtuig

   Catania Airport (1,50 minuten van Messina). Er zijn bussen beschikbaar uitgevoerd door "Società Autolinee SAIS". Vertrek vanaf Piazza della Repubblica.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.