Ravenna

Het beste van de Byzantijnse kunst
Indrukwekkende mozaïeken van Sant'Apollinare Nuovo
Het Ferrari-museum  

Vind Middellandse Zee cruises

Ravenna/San Marino

De stad van de mozaïeken

De belangrijkste reden voor het bezoeken van Ravenna, enkele kilometers naar het binnenland vanuit de Adriatische kust, tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise is duidelijk - hier bevindt zich mozaïek dat over het algemeen wordt beschouwd als de bekroning van Byzantijnse kunst.

Niet minder dan acht gebouwen in Ravenna zijn aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Ze dateren uit een vreemd intermezzo in de geschiedenis van de stad in de late Romeinse en vroege Byzantijnse periode, toen dit anders onopvallend provinciale centrum even een van de belangrijkste steden in heel Europa was. Het centrum van Ravenna is de Piazza del Popolo, een elegante open ruimte die aan twee kanten overwelfd is. Het werd in de vijftiende eeuw aangelegd door de Venetiërs. Vandaag de dag wordt het omgrensd door cafés. In de groep gebouwen rond de Piazza del Duomo bevindt zich de Duomo zelf, dat een cilindervormige toren heeft. Het was oorspronkelijk een gebouw uit de vijfde eeuw, maar het werd in 1733 volledig verwoest door een aardbeving en snel daarna herbouwd in een uitzonderlijke stijl.

Een vakantie naar Ravenna is ondenkbaar zonder een bezoek aan de Basilica di Sant’Apollinare Nuovo te brengen. Het werd in de zesde eeuw gebouwd door Theodorik de Grote en bevat de meest indrukwekkende mozaïeken van Ravenna, dat aan beide zijden van het schip loopt. Elk mozaïek toont een processie van martelaren die langs de lanen van dadelpalmen lopen met geschenken voor Christus en de Heilige Maagd op de troon. Zo'n 130 km ten westen van Ravenna kunt u in Maranello op een onvergetelijke MSC excursie gaan: Museo Ferrari, een expositiecentrum gewijd aan de racedynastie.

Tentoongesteld zijn de bekers en trofeeën die door de jaren heen zijn gewonnen door het Ferrari-team, evenals een collectie van Ferrari-motoren en vintage en moderne exemplaren van de auto's zelf. Er is ook een winkel die allerlei soorten merchandise verkoopt, van petjes tot surfplanken.

Must sees in Ravenna

Ontdek onze excursies

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.