Ravenna

Het beste van de Byzantijnse kunst
Indrukwekkende mozaïeken van Sant'Apollinare Nuovo
Het Ferrari-museum  

Vind Middellandse Zee cruises

Ravenna/San Marino

De stad van de mozaïeken

De belangrijkste reden voor het bezoeken van Ravenna, enkele kilometers naar het binnenland vanuit de Adriatische kust, tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise is duidelijk - hier bevindt zich mozaïek dat over het algemeen wordt beschouwd als de bekroning van Byzantijnse kunst.

Niet minder dan acht gebouwen in Ravenna zijn aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Ze dateren uit een vreemd intermezzo in de geschiedenis van de stad in de late Romeinse en vroege Byzantijnse periode, toen dit anders onopvallend provinciale centrum even een van de belangrijkste steden in heel Europa was. Het centrum van Ravenna is de Piazza del Popolo, een elegante open ruimte die aan twee kanten overwelfd is. Het werd in de vijftiende eeuw aangelegd door de Venetiërs. Vandaag de dag wordt het omgrensd door cafés. In de groep gebouwen rond de Piazza del Duomo bevindt zich de Duomo zelf, dat een cilindervormige toren heeft. Het was oorspronkelijk een gebouw uit de vijfde eeuw, maar het werd in 1733 volledig verwoest door een aardbeving en snel daarna herbouwd in een uitzonderlijke stijl.

Een vakantie naar Ravenna is ondenkbaar zonder een bezoek aan de Basilica di Sant’Apollinare Nuovo te brengen. Het werd in de zesde eeuw gebouwd door Theodorik de Grote en bevat de meest indrukwekkende mozaïeken van Ravenna, dat aan beide zijden van het schip loopt. Elk mozaïek toont een processie van martelaren die langs de lanen van dadelpalmen lopen met geschenken voor Christus en de Heilige Maagd op de troon. Zo'n 130 km ten westen van Ravenna kunt u in Maranello op een onvergetelijke MSC excursie gaan: Museo Ferrari, een expositiecentrum gewijd aan de racedynastie.

Tentoongesteld zijn de bekers en trofeeën die door de jaren heen zijn gewonnen door het Ferrari-team, evenals een collectie van Ferrari-motoren en vintage en moderne exemplaren van de auto's zelf. Er is ook een winkel die allerlei soorten merchandise verkoopt, van petjes tot surfplanken.

Must sees in Ravenna

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • BOLOGNA (5 UUR)

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of relatief lange momenten van rechtop stilstaan voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duurtijd
    00 m

   • Vanafprijs volwassenen85Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen62Prijs per persoon

   RAN02

   Geniet van een dag in Bologna, de bakermat van de villanovianans, een beweging daterend uit de IJzertijd bestaande uit geschoolde pottenbakkers en smeden die zich hier nog voor de Etrusken vestigde (Felsina was de Etruskische naam van de stad, terwijl Bononia de Latijnse naam was). Deze oude stad bloeide in de Romeinse tijd, maar kwam al snel in verval na de val van het Romeinse Rijk. De stad herstelde naar zijn oude glorie in de 11e eeuw toen Bologna een vrije gemeente werd. Tijdens deze periode, in 1088 n.C., werd de Universiteit van Bologna gebouwd, welke nu tevens de oudste universiteit van de westerse wereld is. Gelinkt aan de universiteit is het Archiginnasio, een prachtig paleis dat diende als de 1e permanente zetel van de universiteit. Het paleis is gebouwd met een mooi houten anatomisch theater, meer bepaald van dennenhout, daterend van 1637. Bologna staat vandaag bekend om zijn elegante zuilengangen, uitgewerkte balkons, bakstenen paleizen, talrijke kerken, scheve torens en de overblijfselen van de 8 km lange stadsmuur. Een geweldige manier om deze stad te ontdekken is te voet. Daarom maakt u een mooie wandeling rond de Piazza Maggiore, deze ligt in het hart van de stad en hier kunt u de prachtige fontein van Neptunus, ontworpen door de bekende beeldhouwer Giambologna, bewonderen. Vervolgens bezoekt u de gotische basiliek van San Petronio, de grootste en belangrijkste kerk in Bologna, gewijd aan de beschermheilige en omvat meesterwerken van Jacopo della Quercia en vele anderen. U gaat verder richting het centrum van de stad om het symbool van Bologna te zien: de scheve torens (Torre degli Asinelli en Garisenda).
   Opmerking: Deze excursie omvat 2 uur wandelen in de stad en is dus niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn. Conservatieve kleding wordt aanbevolen voor het bezoeken van sites van religieus belang.
  • "Galleria Ferrari" in
   Maranello

   SPECIALE EXCURSIE
    • Duurtijd
     00 m

    • Vanafprijs volwassenen99Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen69Prijs per persoon

    RAN05

    "Galleria Ferrari" in Maranello
   • City tour

    STADSRONDLEIDING
     • Duurtijd
      00 m

     • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

     • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

     RAN03

     City tour
    • Ferrara Medieval City Tour

     STADSRONDLEIDING
      • Duurtijd
       00 m

      • Vanafprijs volwassenen85Prijs per persoon

      • Vanafprijs kinderen62Prijs per persoon

      RAN04

      Ferrara Medieval City Tour
     • San Marino

      STADSRONDLEIDING
       • Duurtijd
        00 m

       • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

       • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

       RAN01

       San Marino

      De excursies in het bovenstaand programma geven een indicatie van beschikbare excursies in elke haven. Het programma is slechts een beschrijving van de excursie. Het definitieve programma en de prijzen ontvangt u tijdens uw cruise.

      Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de excursie en de route variëren.


      Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

      Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

      Kinderen:

      Kinderen: 2 t/m 13 jaar voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 2 t/m 11 jaar voor de Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)
      Volwassenen: 14 jaar en ouder voor Middellandse Zee, Noord-Europa en MSC Grand Voyages (Europese havens) en 12 jaar en ouder voor Caraïben, Cuba & Franse Antillen, Zuid-Amerika en MSC Grand Voyages (niet-Europese havens)

      Italië

      Geschiedenis, gastronomie en mode
      Geschiedenis, gastronomie en mode

      Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
       
      Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
      In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

      Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

      Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.