Salerno

De enorme St Matteüs Duomo 
Een mooie haven om langs te slenteren
Een mooie kans om de Costiera Amalfitana te bezoeken

Vind mediterrane cruises

Salerno/Amalfikust

Een ontspannende sfeer in een middeleeuws dorp

Als de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van Campanië biedt de levendige haven van Salerno een bestemming tijdens uw MSC cruise rond het Middellandse Zeegebied.


Het is veel minder chaotisch dan Napels en omdat het geen vanzelfsprekende bestemming is voor toeristen, biedt het een rustige en ontspannen sfeer om van te genieten tijdens uw excursie. Het stadscentrum van Salerno vormt een wat aparte combinatie van wijde, sfeervolle boulevards en een kleine middeleeuwse kern met donkere hoeken en steegjes. Het is niettemin een levendige, leuke plek, met een drukke boulevard aan zee, een bruisend nachtleven en veel winkels.

De belangrijkste straat van de oude wijk is Via dei Mercanti, een nauwe straat die door het hart van het centrum loopt en die door de jaren heen vaak is opgeknapt. Het hoogtepunt van Salerno is de Duomo, een enorme kerk gewijd aan de heilige Mattheus.

Amalfi bevindt zich in een wijde spleet tussen de rotsen. Het is de grootste stad en misschien wel het hoogtepunt van de westelijke kust van Salerno. De stad was een van de grote zeemachten, maar werd verwoest door een aardbeving in 1343. Amalfi beschikt echter nog steeds over een aantal overblijfselen uit haar hoogtijdagen, met de charmante, witgekalkte binnenplaatsen en steegjes waardoor u heerlijk kunt slenteren.

Ongeveer een uur met de bus naar het zuiden van Salerno bevindt zich de oude plaats Paestum, die zich verspreidt over een groot gebied aan de onderkant van de Piana del Sele. Zelfs nu is het een desolate, open plek (“onbeschrijfelijk groots”, zoals Shelley het beschreef). Er liggen vooral onherkenbare ruïnes, maar er zijn ook drie gouden heiligdommen die tot de best bewaarde Dorische tempels in Europa behoren. Een hiervan is de tempel van Neptunus, daterend uit ongeveer 450 v. Chr., de meest complete, waarbij alleen het dak en delen van de binnenmuren ontbreken.

Must sees in Salerno

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Salerno

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Varco di Ponente, Molo 22

  De haven bereiken per

  • Auto

   Arriving from the north on the Naples – Salerno motorway (A3) take the Vietri sul Mare exit. Arriving from the Caserta-Salerno motorway (A30), take the Salerno Centro exit. Follow the signs for Viadotto Gatto and then Salerno Port or Costiera Amalfitana.

   Coming from the south on the motorway from Reggio Calabria, take the Salerno Centro exit. Follow the signs for Viadotto Gatto and then Salerno Port or Costiera Amalfitana.
   Auto

   Parkeerinformatie

   MEDITERRANEA HOTEL SALERNO
    
   Tel. +39 089 3066111
    
    
   • Outdoor parking
   • Free shuttle service
   • Reach the luggage drop off zone of the cruise terminal and you'll find the staff of the parking
   • The parking is outside the port and offers a free shuttle service
   Book your parking with MSC

   park_and_cruise_logo 

   VERVOER DAGEN PRIJZEN
   Auto 8 € 75
   Suv 8 € 75
   Minivan 8 € 90
  • Trein

   Salerno train station is about 5 km from the port, which is a 35-minute walk or 15-minute taxi journey. A bus service is also available.
   Trein
  • Vliegtuig

   Naples' Capodichino Airport is about 55 km from the port of Salerno. A local bus company, Sita, provides a service to Salerno that takes about one hour, depending on traffic. Private transfers are available upon request.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.