Trapani

Een gerenoveerd oud dorp 
Een prachtig uitzicht over de Egadische eilanden
Stijlvolle voetgangersstraten

Vind mediterrane cruises

Trapani

Een levendige stad

In Trapani, een locatie die u kunt bezoeken tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise, zijn bijna alle bezienswaardigheden te vinden in het oude centrum, ten westen van de Villa Margherita tuinen.


De kerken en paleizen zijn in de afgelopen jaren gerenoveerd en een overvloed aan bars en restaurants is nu te vinden langs de stijlvolle voetgangersstraten, met name Corso Vittorio Emanuele, Via Torrearsa en Via Garibaldi. Bovendien zult u tijdens uw cruise-excursie ook ontdekkendat de noordelijke zeekant, over het lange strand, ook erg opgeknapt is. 


De dichtstbijzijnde en spannendste rit vanuit Trapani is naar Erice, op vijftien minuten rijden met de kabelbaan (funivia). Het is een bergstadje met sluipgangetjes langs de heuvel, stenen gebouwen, een stille charme en krachtige associaties. In de oudheid stond de oorspronkelijke stad bekend als Eryx en een prachtige tempel, opgedragen aan Venus Erycina (de mediterrane godin van de vruchtbaarheid), stond ooit bovenop de berg. Hoewel de stad werd beschouwd als onneembaar, drongen door de eeuwen heen Carthaagse, Romeinse, Arabische en Normandische indringers binnen. Maar allen respecteerden de heiligheid van Erice: de Romeinen herbouwden de tempel en zetten tweehonderd soldaten in om te dienen als hoeders van het heiligdom, terwijl de Arabieren de stad Gebel-Hamed noemden, “de berg van Mohammed”. 


Een excursie aan wal naar de kale lavaoverblijfselen rond de top van de Etna toont u de meest onvergetelijke landschappen die Italië te bieden heeft. De vulkaanhoogte verschuift voortdurend, afhankelijk van of uitbarstingen constructief of destructief zijn, en in de afgelopen eeuw heeft de hoogte gevarieerd van 3263 m tot de huidige geschatte hoogte van 3340 m. Wat de exacte hoogte ook is, Etna is een opzienbarende berg, een van 's werelds grootste actieve vulkanen, en op een heldere dag is hij zichtbaar vanaf het grootste deel van Sicilië.

Must sees in Trapani

Ontdek onze excursies

  DE HAVEN BEREIKEN

  Haven van Trapani

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Garibaldi Trapani

  Reach the port by

  • Car

   Approaching on the A29 motorway (from Palermo), leave at the last exit and follow the signs for Trapani Port.
   Car

   Parking Information

   Trident Group
    
   Tel. +39 0923 444211
    
    
   • Open-air parking 
   • Reach the luggage drop off zone of the cruise terminal where you'll find the staff of the parking. 
   • The parking is outside the port and offers a free shuttle service.
   Book your parking with MSC
   VEHICLE DAYS RATES
   Car 8 € 70,00
   Suv 8 € 70,00
   Minivan 8 € 70,00
  • Train

   Trapani Stazione Centrale is a 5-10 minute taxi ride from the cruise terminal.
   Train
  • Plane

   Palermo’s Falcone-Borsellino Airport is a one-hour taxi journey from the cruise terminal. Alternatively, there is a bus service run by Autolinea Segesta.  Trapani’s Birgi Airport is a 25-minute taxi journey from the cruise terminal, depending on the traffic. AST runs a bus service from/to the airport.
   Plane

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.