Valletta

Een door UNESCO beschermde mediterrane haven
De hoofdstad van het eiland Malta
Sint Janscokathedraal

Vind Middellandse Zee cruises

Valletta

Een 16e-eeuwse stad

De door UNESCO beschermde haven van Valletta, de hoofdstad van het eiland Malta, is een van de niet te missen tussenstops van iedere Middellandse Zee cruise.

U kunt deze haven, die gebouwd werd in de tweede helft van de 16e eeuw door de Fransman Jean de la Valette en gevormd werd door de religieuze en militaire orde van St-Johannes van Jeruzalem, vanuit uw MSC schip bewonderen nog voordat u van boord gaat. De meer dan 300 monumenten die zich bevinden op niet meer dan anderhalve vierkante kilometer maken dit een plek met een van de grootste concentraties van historische bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een cruise, om maar te zwijgen over de andere bezienswaardigheden zoals de stranden, plaatsjes en restaurants aan zee.

Een excursie naar het eiland kan vanaf de hoofdstad Valletta beginnen, die de cruiseganger zal betoveren met de beroemde Maltese balkons die de gevels van de huizen van de oude wijk sieren. De Sint Janscokathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Malta en wordt omringd door talloze kerken, volgens de inwoners net zoveel als het aantal dagen in een jaar.

Het nationale archeologische museum daarentegen beschikt over prehistorische objecten die zijn gevonden op het eiland. Bij de grote haven kunt u een bezoek brengen aan de ondergrondse gangen van Auberge de Castille en de mooie Baraccatuinen die uitzicht bieden op de haven; in de avond, wanneer vroeger de stadspoorten dichtgingen, kunnen de reizigers de zuilengangen bezoeken. Om een voorproefje te krijgen van het leven van de oude adel van Malta, kunt u een bezoek brengen aan Casa Rocca Piccola.

Het 16e-eeuwse Palazzo, nu het verblijf van de 9e Marquis De Piro, beschikt over een eeuwenoud interieur en een schuilkelder om tegen de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog te beschermen. De set van de film Popeye is nog steeds te zien vanuit Malta's grootste stad, evenals het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Mellieha met een fresco van de Heilige Maagd Maria met Christus: volgens de traditie is Sint Lucas, die samen met Sint Paul schipbreuk leed op het eiland, de auteur achter het fresco in Byzantijnse stijl.

Must sees in Valletta

Ontdek onze excursies

  Malta

  Duizend jaar geschiedenis
  Duizend jaar geschiedenis

  Malta is een land met een geschiedenis van 10.000 jaar en bevindt zich in het midden van de Middellandse Zee waar heden en verleden harmonieus samenleven.

  Deze archipelstaat wordt gevormd door drie belangrijke eilanden: Malta, Gozo en Comino. De oudste nederzettingen, daterend uit het neolithische tijdperk, bevonden zich ten noorden van Birzebbugia in Ghar Dalam waar ook de zogenaamde Donkere Grot te vinden is. Mosta is een plek die christelijke traditie, architectuur en curiosa combineert en waar u een bezoek kunt brengen aan de kerk van Santa Maria Assunta, die een van de grootste koepels ter wereld heeft.

  Een vakantie in Malta is niet compleet zonder een excursie naar het midden van het eiland, naar het plaatsje Mdina. Het wordt de ‘stille’ of ‘bekende’ stad genoemd, beschermd door hoge muren en met de smalle steegjes gevuld met ambachtelijke winkels, kleine restaurants en kleine winkeltjes. Van hieruit hebt u het beste uitzicht op het hele eiland.

  Om meer te leren over de prehistorie van Malta kunt u naar het zuiden gaan, richting de hypogeum vanHal Saflieni in Paola. Dit is een ondergronds bouwwerk verdeeld over drie verdiepingen in 4000-3000 voor Christus gegraven uit steen en gebruikt als een altaar en begraafplaats. U kunt ook een bezoek brengen aan de megalithischetempels gebouwd tussen Malta en Gozo. In de belangrijkste stad van Gozo, Rabat, kunt u een bezoek brengen aan de uiterst versterkte citadel die 150 m boven de stad uittorent.