Casablanca

Het nieuwe en het oude Marokko 
Moorse en art deco-gebouwen
De Mosquée Hassan II

Vind Middellandse Zee cruises

Casablanca/Marrakech

Een Oscar-winnende stad

Marokko's grootste stad en commerciële hoofdstad, Casablanca (Dar el Baida in de letterlijke Arabische vorm) is de grootste haven van de Maghreb en drukker dan die van Marseille, waarop het werd gebaseerd door de Fransen.

 
Casablanca's duidelijkste bezienswaardigheid, een niet te missen bestemming tijdens een Middellandse Zee cruise, is de Mosquée Hassan II, die ook over het enige Joodse museum van de moslimwereld beschikt. Maar de mooiste bezienswaardigheid van de stad blijft de Moorse en art deco-architectuur gebouwd tijdens de koloniale periode. Tijdens uw cruise op de Middellandse Zee met MSC Cruises kan Casablanca, net voorbij Gibraltar, een chaotische plek zijn om aan te komen. Maar zodra u in het centrum bent, is het eenvoudiger om uzelf te oriënteren.

Place Mohammed V is gecentreerd rond een groot openbaar plein en de meeste plekken om te verblijven, eten of zien bevinden zich in en rond de straten die het plein omringen. Een paar straten naar het noorden is de oude Medina, nog gedeeltelijk ommuurd, wat het enige was van Casablanca tot ongeveer 1907.
 
De oude Medina bevindt zich net ten westen van zowel de haven als de binnenstad van Casablanca en dateert grotendeels uit de late negentiende eeuw. De Medina heeft een ietwat onfatsoenlijke sfeer maar het is er niet grimmig. Het is ook een goede plek om goedkope snacks en alledaagse producten te kopen tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise-excursie. Een klein achttiende-eeuws bastion, de Skala, is gerestaureerd samen met enkele oude kanonnen en een duur café-restaurant. De Hassan II Moskee, die zich bevindt op een rotsachtig plateau op zee, werd ontworpen door de Franse architect Michel Pinseau. Het is geopend voor niet-moslims op begeleide rondleidingen van een uur, die ook naar de grote hammam in de kelder gaan.

Must sees in Casablanca

Ontdek onze excursies

  Marokko

  Traditie en toerisme
  Traditie en toerisme

  Een cruise naar Marokko zit vol onmiddellijke en aanhoudende fascinatie. Hoewel het slechts een uur varen is naar Spanje lijkt het bij lange na niet op Europa, met een cultuur - islamitisch en erg traditioneel - die bijna geheel onbekend is.

  Door het hele land zijn de sferen van een ver verleden constant aanwezig, ondanks de jaren van Frans en Spaans koloniaal bewind en de aanwezigheid van moderne en kosmopolitische steden zoals Rabat en Casablanca. In Fez, misschien wel de mooiste van alle Arabische steden, lijkt de tijd stil te hebben gestaan in de middeleeuwen toen een Marokkaans koninkrijk zich uitstrekte van Senegal tot het noorden van Spanje en in het Atlas- en het Rif-gebergte is het nog steeds mogelijk om stamkaarten op te maken van de Berberbevolking.

  En als achtergrond van dit allemaal is er nog het prachtige landschap: van de Middellandse Zeekust, die u zult zien tijdens uw MSC cruise naar Marokko, tot vier bergketens en de verlaten zanden van de Sahara.

  Aan de kust kunt u het beste in het noorden verblijven in Tanger, Asilah en Larache en in het zuiden in El Jadida, Essaouira. In het binnenland, waar het echte Marokko ligt, vindt u de prachtige steden Fez en Marrakesh. De grote keizerlijke hoofdsteden van de verschillende dynastieën van het land zijn bijna uniek in de Arabische wereld door de patronen en uiterlijkheden die grotendeels middeleeuws zijn gebleven.