Casablanca/Marrakech

Casablanca Cruise

Een Oscar-winnende stad

Marokko's grootste stad en commerciële hoofdstad, Casablanca (Dar el Baida in de letterlijke Arabische vorm) is de grootste haven van de Maghreb en drukker dan die van Marseille, waarop het werd gebaseerd door de Fransen.

 
Casablanca's duidelijkste bezienswaardigheid, een niet te missen bestemming tijdens een Middellandse Zee cruise, is de Mosquée Hassan II, die ook over het enige Joodse museum van de moslimwereld beschikt. Maar de mooiste bezienswaardigheid van de stad blijft de Moorse en art deco-architectuur gebouwd tijdens de koloniale periode. Tijdens uw cruise op de Middellandse Zee met MSC Cruises kan Casablanca, net voorbij Gibraltar, een chaotische plek zijn om aan te komen. Maar zodra u in het centrum bent, is het eenvoudiger om uzelf te oriënteren.

Place Mohammed V is gecentreerd rond een groot openbaar plein en de meeste plekken om te verblijven, eten of zien bevinden zich in en rond de straten die het plein omringen. Een paar straten naar het noorden is de oude Medina, nog gedeeltelijk ommuurd, wat het enige was van Casablanca tot ongeveer 1907.
 
De oude Medina bevindt zich net ten westen van zowel de haven als de binnenstad van Casablanca en dateert grotendeels uit de late negentiende eeuw. De Medina heeft een ietwat onfatsoenlijke sfeer maar het is er niet grimmig. Het is ook een goede plek om goedkope snacks en alledaagse producten te kopen tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise-excursie. Een klein achttiende-eeuws bastion, de Skala, is gerestaureerd samen met enkele oude kanonnen en een duur café-restaurant. De Hassan II Moskee, die zich bevindt op een rotsachtig plateau op zee, werd ontworpen door de Franse architect Michel Pinseau. Het is geopend voor niet-moslims op begeleide rondleidingen van een uur, die ook naar de grote hammam in de kelder gaan.

Cruises van / naar Casablanca (Marrakech) in 2023

Excursies en activiteiten Casablanca (Marrakech)