Izmir

Het uitzicht aan de top van de Asansör
Het archeologisch museum
Efeze, een wandeling door de geschiedenis

Vind Middellandse Zee cruises

Izmir/Efeze

Een speciaal uitzicht op de Ionische Zee

Wanneer u met uw MSC cruise van boord gaat in İzmir, de derde grootste stad van Turkije, kunt u genieten van de bijzondere ligging aan het hoofd van een 50 km lange Middellandse Zeekloof.

Het wordt aan alle kanten omringd door bergen en is geordend als een gigantisch amfitheater, waarbij de Ionische zee functioneert als een soort van oneindige voorstelling; echt een prachtig vakantielandschap. De ouderwetse Asansör (lift), die uitzicht biedt over de hele stad, maakt het een perfecte plek om uw bezoek aan Izmir te beginnen.

Het werd in 1907 gebouwd in een 50 meter hoge bakstenen toren en diende oorspronkelijk als snelle route naar en van de herenhuizen op de heuvel. De lift is sindsdien volledig gerenoveerd; vanaf het zeer aan te bevelen restaurant-café aan de top kunt u neerkijken op de smalle straatjes van afbrokkelende huizen beneden en over de baai.

Het archeologisch museum beschikt over een prachtige collectie van vondsten uit de provincie Izmir en daarbuiten. Het enige pre-Ottomaanse monument op de vlaktes is de agora, Izmirs meest toegankelijke oude plaats. Het is een indrukwekkende plaats, waar water door eeuwenoude leidingen en kanalen stroomt.

De belangrijkste bouwwerken zijn een zuilengang van veertien Korinthische zuilen aan de westzijde en de overblijfselen van de naar verluidt tweede grootste basiliek in de Romeinse wereld. MSC Middellandse Zee cruises bieden ook excursies naar Ephesus (80 km ten zuiden van Izmir). Van de reeks prachtige oude steden in Turkije is deze het best bewaard gebleven. Met uitzondering van Pompeii zou men zelfs kunnen zeggen dat het het mooist bewaard gebleven voorbeeld is van een klassieke stad uit de Grieks-Romeinse tijd.
Een gedurfde bewering, maar met zoveel geldige onderbouwingen - de ruïnes hier zijn niet alleen stenen op de grond, maar bijna volwaardige incarnaties van hoe het leven moet zijn geweest in de oudheid.

Must sees in Izmir

Ontdek onze excursies

  Turkije

  Griekse ruïnes en Ottomaanse moskeeën
  Griekse ruïnes en Ottomaanse moskeeën

  Een cruise naar het westen van Turkije neemt u mee naar het meest economisch ontwikkelde en meest bezochte deel van het land.

  Het zou weken duren om alles van de oude keizerlijke hoofdstad Istanbul te verkennen, die aan de zeestraat tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara ligt en nog steeds het culturele en commerciële centrum van Turkije is. 


  De twee vroegere zetels van het Ottomaanse Rijk, Bursa en Edirne, liggen aan weerszijden van de Zee van Marmara en zijn overspoeld door monumentale bezienswaardigheden en een koninklijke sfeer. 


  Voorbij de Dardanelles en de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog liggen twee Mediterrane eilanden, Gökçeada en Bozcaada, populair om hun geweldige stranden en overgebleven Grieks etnische identiteit en rust. 

  Verder naar het zuiden zijn de met olijfbomen bedekte landschappen rond Bergama en Ayvalık typerend voor het klassieke karakter van de Noord-Egeïsche Eilanden. Het oude Sardis en het oude Ottomaanse prinselijke oefenterrein van Manisa zijn ook twee mooie plekken om te bezoeken, hoewel İzmir voornamelijk dient als een functionele introductie tot de centrale en zuidelijke Egeïsche eilanden. 


  Een vakantie naar Turkije neemt u ook mee naar prachtige oude steden. Het populaire Efeze overschaduwt vaak onterecht de Ionische plaatsen Priene en Didyma, of de intrigerende ruïnes van Aphrodisias en Labranda - en niet te vergeten de sfeervolle heuvelplaatsjes zoals Şirince of Birgi.