Nuuk

De kerk van de Verlosser

Katuaq Cultureel Centrum

Qornok

Vind Noord-Europa cruises

Nuuk

S ’Werelds meest Noordelijke Hoofdstad

Kleine kleurrijke huizen verspreid over de met sneeuw bedekte hellingen op de bergen. Een plek die als eerste door de Vikingen werden bewoond en vervolgens door de Inuit en de Denen. Nuuk is ’s werelds meest noordelijke ‘’hoofdstad’’ en de volgende bestemming op uw verbazingwekkende en verassende MSC-cruise. 

 
Nuuk is de belangrijkste stad van Groenland en werd officieel opgericht in 1728 met de naam Godthåb: ‘’Goede Hoop’’. Het is omgeven door wilde, ongerepte natuur en biedt bezoekers verschillende betoverend mooie plaatsen aan om te zien, zoals Qornok. Dit oude dorp ligt aan de zuidoostkant van een klein schiereiland. Hier kunt u onvergetelijke wandelingen maken langs de fjord om de ijsbergen en oude huizen te bewonderen die niet langer bewoond zijn, maar die u kunt huren voor een paar nachten. Deze buitenpost is volledig vrij van elke vorm van verkeer en heeft geen internet service, waardoor iedereen kan ontspannen, omringd door een spectaculair natuurlijk landschap
 
Naast de ongelooflijke uitzichten, heeft het kleine en levendige stadje Nuuk ook verschillende historische en culturele belangrijke gebouwen. Nuuk Cathedral, ook wel de kerk van de Verlosser is direct herkenbaar aan zijn felle rode kleur en de torenspits die opvalt in het landschap.
 
Gebouwd tussen 1848 en 1849, is dit gebouw de feitelijke zetel van de bisschop van Groenland. Een bezoek aan de Katuaq, het culturele centrum van Nuuk, is ook een must. Het gebouw, bekleed met gouden larikshout aan zowel de binnen als de buitenkant werd in 1997 ingewijd en wordt gebruikt voor concerten, tentoonstellingen, conferenties en als bioscoop. De gegolfde wand van de gevel is geïnspireerd door de golvende rondingen van de aurora borealis. Het is echt een architectonisch juweel met een uniek ontwerp en de moeite waard om uw reis met MSC Cruises in Groenland compleet te maken, het land van gletsjers.

Ontdek onze excursies

  Groenland

  Amid Glaciers and Whales
  Amid Glaciers and Whales

  Het lijkt erop dat we Erik the Red kunnen danken voor de benaming van dit gigantische eiland "groen land", ondanks het feit dat het eigenlijk kaal en ijzig is in plaats van bedekt met velden.


  Duizend jaar geleden geloofden de eerste Europeanen - IJslandse kolonisten - de beloften van de Noormannen en volgden hem om zich te vestigen aan de kusten van Groenland. De Inuit arriveerden ongeveer tweehonderd jaar later uit Noord-Amerika en pasten zich veel beter aan het extreme klimaat dan de eerste kolonisten.


  Denemarken nam dit gebied pas officieel in bezit in de 18e eeuw en tegenwoordig heeft het land zijn eigen vorm van zelfbestuur. Een MSC-cruise brengt u naar het kleine dorp Ilulissat, dat uitkijkt op de baai van Bafiin; Nuuk, de hoofdstad van Groenland, gelegen aan de westkust, met iets minder dan twintigduizend inwoners en het prachtige culturele centrum Katuaq; Qaqortoq, gelegen op het zuidelijk punt van het eiland, tegenover het prachtige meer Tasersuaq. Tijdens uw MSC-cruise kunt u een excursie maken en op zoek gaan naar walvissen of sta dichtbij de gezichten van de ijsbergen die uitsteken in de zee.