Rotterdam

Bars, clubs en een reeks van topfestivals
De Kunsthal en het museum Boijmans van Beuningen
Een van de grootste havens ter wereld

Vind Noord-Europa cruises

Rotterdam

Een smeltkroes van culturen

Uw MSC cruise gaat voor anker in de grootste haven ter wereld, Rotterdam. Het is een nuchtere arbeidersstad in de kern van een wirwar van rivieren en kunstmatige waterwegen die samen de monding van de rivieren de Rijn en de Maas vormen. Na de verwoesting van de stad gedurende de Tweede Wereldoorlog is Rotterdam uitgegroeid tot een levendige, krachtige stad met talloze culturele bezienswaardigheden.
Uw MSC cruise in Noord-Europa biedt u de mogelijkheid om te zien dat de enorme wederopbouwinspanningen geen afbreuk hebben gedaan aan de kenmerkende sfeer van de stad: de stoere volksheid maakt deel uit van de charme, evenals de rumoerige bars en clubs.

Onder de meest interessante bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Nederland zijn de Kunsthal van Rotterdam, het museum van de moderne kunsten en het museum Boijmans van Beuningen, dat een bijzondere kunstcollectie tentoonstelt waaronder bekende werken van bijna alle belangrijke Nederlandse schilders. Beide liggen in de aangewezen cultuurzone van de stad, het Museumpark.

Andere interessante plekken om te bezoeken tijdens een MSC excursie zijn de Oude Haven, de oudste haven van de stad, die werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog maar die later opnieuw werd gebouwd, en Delfshaven, een eeuwenoude haven die ondanks de bommen redelijk intact is gebleven. Rotterdam is ook de thuishaven van een reeks van topfestivals, zoals het gerenommeerde North Sea Jazz Festival en het kleurrijke zomercarnaval.

De naoorlogse periode was getuige van de snelle reconstructie van de dokken en toen grote containerschepen en olietankers de bestaande havenfaciliteiten verouderd achtten, bouwden de Rotterdammers gelijk een geheel nieuwe diepzeehaven: de Europoort aan de Noordzee. Deze ligt zo'n 25 km ten westen van de oude binnenstad. De Europoort werd voltooid in 1968 en is sindsdien in staat om de grootste schepen van de wereld te verwelkomen, waaronder de MSC cruiseschepen.

Must sees in Rotterdam

Ontdek onze excursies

  Nederland

  Het land van klompen
  Het land van klompen

  Bijna de helft van Nederland lag ooit onder water en is nu een van de meest stedelijke en dichtbevolkte landen op aarde, met vele interessante bezienswaardigheden gepropt in een relatief klein gebied.

  Een vakantie naar Nederland laat u zien waarom het een bijzonder land is, dat grotendeels door mensen is aangelegd en waarvan de helft onder de zeespiegel ligt. Een vijfde van Nederland bestaat uit... water. Zonder bescherming zou twee derde van het land regelmatig overstroomd zijn.

  Het laagste punt in Nederland - zeven meter onder zeespiegel - is ook het laagste punt in Europa. Een cruise naar Nederland betekent een bezoek aan een vruchtbaar, plat landschap met een netwerk van ontwateringssloten en grachten onder de enorme open lucht. De steden en dorpen van het land zijn vaak ongerepte en onveranderde plaatsen die gekenmerkt worden door herenhuizen met puntgevels, mooie grachten en kerkspitsen.

  Ondanks de geringe omvang van het land is elke stad een duidelijk afzonderlijke plek met een eigen identiteit - waarschijnlijk nergens anders op de wereld kunt u zoveel verschillende accenten, zelfs dialecten, horen in een dergelijk klein gebied.

  In de lente en zomer bieden de bollenvelden een uitbarsting van kleuren en in het westen en noorden wordt de lange kustlijn gekenmerkt door kilometerslange beschermende duinen achter brede stroken mooie zandstranden.