Port Elizabeth

Een veilig en schoon stadsstrand
Het Red Location Museum van de Apartheid
Het Addo nationale olifantenpark

Vind cruises in Zuid-Afrika

Port Elizabeth

Een mengeling van oude en nieuwe gebouwen

Op de westelijke punt van Algoa (ook bekend als Nelson Mandela) baai, wacht uw MSC cruiseschip op uw terugkeer in Port Elizabeth, vaak bezocht vanwege het Addo-olifantenpark. Terwijl u vaart up uw MSC cruise naar Zuid-Afrika, zult u wellicht verbaasd zijn over het feit dat dit voor lange tijd een populaire vakantiebestemming is geweest voor families. Maar de stadskant aan zee, die enkele kilometers lang is en langs Humewood Road loopt, heeft enkele van de veiligste en schoonste stadsstranden in het land.
 
Als stad is Port Elizabeth best functioneel. Hoewel de stad is geteisterd door de industrialisatie en ondoordachte modernisering vallen één of twee gebouwen in een anders eentonig centrum wel op. Er zijn bovendien nog enkele klassieke rijen van Victoriaanse terrassen te bewonderen in de voorstad van Central, die overgaat in een vernieuwde straat van trendy cafés en restaurants.

Vakantiegangers gaan graag naar de buitenwijken aan het strand zoals Humewood en Summerstrand, waar accommodaties, bars en restaurants te vinden zijn. Er is weinig anders te zien dan het strand, maar verderop in New Brighton vindt u het belangrijkste museum van Port Elizabeth, het Red Location Museum of the People's Struggle, gehuisvest in een bekroond gebouw. Er zijn bovendien enkele uitstekende rondleidingen rond Port Elizabeth en de townships.

Het Big Five-reservaat, Addo-olifantenpark, ligt slechts 73 km ten noorden van Port Elizabeth en is een excursie die u niet mag missen. Addo ondergaat momenteel een uitbreidingsprogramma waardoor het zal uitgroeien tot een van de drie grootste wildreservaten van Zuid-Afrika. De olifanten blijven de meest voor de hand liggende hoofdattractie van het park, maar met de herintroductie van een klein aantal leeuwen in 2003, in twee families, evenals de aanwezigheid van de rest van de Big Five - buffels, neushoorns en luipaarden - is het uitgegroeid tot een wildreservaat van internationale allure.

Must sees in Port Elizabeth

Ontdek onze excursies

  Zuid-Afrika

  Een ontmoeting met de
  Een ontmoeting met de "big five"

  Zuid-Afrika is de troefkaart van het Afrikaanse continent. Energiek en boordevol zelfvertrouwen, geen enkel ander land kan tippen aan zijn enorme verscheidenheid.

  Hier vindt u enkele van de beste bezienswaardigheden van Afrika, goed geordend door een efficiënte, bezoekersvriendelijke infrastructuur met goede aansluitingen naar andere landen. 


  Als u op een cruise reist naar Zuid-Afrika en uw idee van het perfecte Afrikaanse avontuur neerkomt op een kans om de Big Five te zien, een paar dagen op een weelderig strand te verblijven en een beknopte introductie van de geschiedenis en het erfgoed te krijgen, dan biedt dit land alles waar u naar op zoek bent. 

  U zult echter geen eer doen aan het gebied als dat het enige is wat u wilt doen. 


  Maak tijdens uw cruise wat tijd vrij om te wandelen op de vele prachtige wandelpaden, drink Pinotage in de wijngaarden op Cape Dutch, breng een bezoek aan de bruisende nachtclubs of ontdek zeldzame dieren zoals witte haaien, walvissen en Afrikaanse pinguïns, en bezorg uzelf een onvergetelijkereis


  Op cultureel vlak is het complex en gefragmenteerd. Ironisch is dat hoewel apartheid eigenlijk tot het verleden behoort, het nog niet geheel in het verleden is gelaten. 

  Om meer te weten te komen over de realiteit van hedendaagse segregatie en hoe te overleven in de Regenboognatie kunt u een cultureel bezoek brengen aan een landelijk district of een dagje doorbrengen in een township met een plaatselijke gids.