TIMELINE


Het proces, van het ontwerp tot het leggen van de kiel en de lancering,

gemiddeld duurt dit 2 tot 3 jaar.

28 NOVEMBER 2016

Het snijden van de eerste staalplaat

MSC Cruises en STX France hebben op 28 november de traditionele Staal snijd-ceremonie van de MSC Bellissima gehouden op de scheepswerf van STX France in Saint Nazaire. De officiële bouw van het tweede cruiseschip uit de Meraviglia-generatie is hiermee gestart. Het schip wordt in 2019 in de vaart genomen.

15 NOVEMBER 2017

Muntceremonie

MSC Bellissima is het tweede cruiseschip uit de Meraviglia-generatie, welke in 2019 in de vaart genomen wordt, vierde haar traditionele muntceremonie. Twee herdenkingsmunten zijn in een van de scheepsblokken geplaatst als teken van zegen en geluk voor het schip en haar bemanning.

14 JUNI 2018

Tewaterlating

De tewaterlating van MSC Bellissima betekende de volgende belangrijke mijlpaal in de constructie van het schip als het droogdok gevuld wordt en het schip gaat drijven. Dit is de echte "geboorte" van het schip als ze voor de eerste keer het water raakt.

27 FEBRUARI 2019

Leveringsceremonie

MSC Cruises heeft MSC Bellissima ontvangen van Chantiers de l'Atlantique, een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor de bouw van cruiseschepen.
De bezorgceremonie van MSC Bellissima werd bijgewoond door Gianluigi Aponte, oprichter en uitvoerend voorzitter van de MSC Group; Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises; Laurent Castaing, algemeen directeur van Chantiers de l'Atlantique; evenals andere regionale en lokale autoriteiten en hoogwaardigheidsbekleders.

Bekijk de video

2 MAART 2019

Inhuldiging

MSC Cruises nieuwe vlaggenschip de MSC Bellissima is tijdens een prachtige naamceremonie op 2 maart verwelkomt. Het nieuwe schip is de grootste schip dat ooit is gedoopt in Southampton. Bekijk het evenement.