Het bedrijf

MSC Cruises
MSC Cruises

MSC Cruises is marktleider in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika en vaart het hele jaar door in de Middellandse Zee en de Caribbean. Seizoensgebonden vaart MSC Cruises ook in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Cuba en de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, China, Abu Dhabi, Dubai & Sir Bani Yas.

Naar schatting zullen de 12 schepen uit de ultramoderne vloot net iets minder dan 1,7 miljoen reizigers vervoeren. MSC Cruises is een particulier Europees bedrijf met meer dan 16.300 medewerkers over de hele wereld en is vertegenwoordigd in meer dan 49 landen.

Respect voor mens en milieu

Articles[0].Title

Respect voor mens en milieu

MSC Cruises is van mening dat wereldwijd leiderschap een verhoogde verantwoordelijkheid met zich meebrengt naar de fysieke en menselijke omgeving waarin het bedrijf opereert. Met haar inzet voor de bescherming van het maritieme ecosysteem, evenals de bescherming van de gezondheid en veiligheid van haar personeel en de reizigers aan boord van de vloot heeft MSC Cruises tal van onderscheidingen en certificeringen verdiend. In 2013 kende Bureau Veritas, internationale certificeringsinstantie, MSC Cruises de eer toe om het eerste bedrijf te zijn dat de '7 Golden Pearls' in ontvangst mocht nemen voor haar milieu-inspanningen op de schepen uit de MSC Fantasia-klasse. Deze unieke prijs bestaat uit een Cleanship 2 Class- notatie voor geavanceerde lucht-, water- en afvalverwerkingssystemen, evenals een nieuwe ISO 5001-certificering voor de hoogste normen van Energieprestatie, ISO 14001 -certificering voor milieubeheer, ISO 22000 voor voedselveiligheid en OHSAS 18001 voor arbeidswelzijn en -veiligheid. Met MSC Preziosa, MSC Divina, en MSC Splendida, heeft het bedrijf ook met succes de strenge normen van het vrijwillige Energiezuinig Ontwerpplan van Bureau Veritas nageleefd. De kwaliteit en voedselveiligheid van alle aspecten van de catering van het bedrijf, zowel aan wal als aan boord, zijn ook officieel erkend door ISO 9001- en ISO 22000 -certificering. Als teken van haar inzet om de zeeën te beschermen, was MSC Cruises een van de eerste cruisemaatschappijen die de emissies in de havens op eigen initiatief naar niveaus ver onder de wettelijk vereiste minimum bracht. Met een hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ging MSC Cruises een belangrijke samenwerking aan met UNICEF in 2009. Het Get On Board For Children-project zette zich in voor kansarme kinderen en jongeren in 126 kwetsbare stedelijke gemeenschappen in Brazilië met als doel hen een goede kwaliteit onderwijs te bieden. Aan het eind van 2013 bracht de samenwerking bijna drie miljoen euro op. De samenwerking werd verlengd in 2014, en deze keer om UNICEF te steunen in de strijd tegen honger en ondervoeding bij kinderen in ontwikkelingslanden en landen in nood.

De vloot

Articles[0].Title

De vloot

De ultramoderne vloot van MSC Cruises is het resultaat van een investeringsprogramma uit 2003, ter waarde van 6 miljard euro. Met de aankoop van het Fantasia-vlaggenschip MSC Preziosa in maart 2013 bestaat de vloot uit 12 schepen, 4 voor iedere klasse. De vier vlaggenschepen van de Fantasia-klasse, MSC Preziosa (2013), MSC Divina (2012), MSC Splendida (2009) en MSC Fantasia (2008) zijn de grootste schepen van MSC Cruises. Ze wegen elk ongeveer 140.000 ton en zijn 333 m lang en 38 m breed. MSC Splendida en MSC Fantasia kunnen elk 4.363 reizigers vervoeren en de MSC Divina en MSC Preziosa kunnen elk 4.345 reizigers vervoeren. Hier worden de vier schepen uit de Musica-klassen aan toegevoegd, MSC Magnifica (2010), MSC Poesia (2008), MSC Orchestra (2007) en MSC Musica (2006), ze wegen elk 90.000 ton en hebben een capaciteit van net iets onder de 3.000 reizigers. De vloot is compleet met de schepen uit de Lirica-klasse, MSC Sinfonia (2005), MSC Armonia (2004), MSC Opera (2004) en MSC Lirica (2003), elk met een gewicht van 60.000 ton en een capaciteit van iets minder dan 2.000 reizigers. De schepen uit de Lirica-klasse zullen meer dan 200 miljoen euro voor het "renaissance-programma" ontvangen. Dit bedrag wordt toegekend door FINCANTIERI in Italië, een van 's werelds grootste scheepsbouwbedrijven. Ze zullen in 2015 gereed zijn. Het "renaissance programma" van MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Sinfonia en MSC Opera betekent meer amusementsmogelijkheden, meer technologische verbeteringen, meer winkels en bijna 200 nieuwe hutten per schip.