Het bedrijf

MSC Cruises
MSC Cruises

MSC Cruises is marktleider in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika en vaart het hele jaar door in de Middellandse Zee en de Caribbean. Seizoensgebonden vaart MSC Cruises ook in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Cuba en de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, China, Abu Dhabi, Dubai & India.

Het bedrijf, dat sinds 2004 met 800% is gegroeid, heeft in 2017 2 miljoen gasten vervoerd en rapporteerde financiële resultaten met een omzet van bijna € 2.2 miljard.
MSC Cruises is een in Zwitserland gevestigde Europese onderneming met mediterrane wortels met meer dan 47.000 medewerkers wereldwijd en verkoopt cruisevakanties in 70 landen over de hele wereld.

Respect voor mens en milieu

Articles[0].Title

Respect voor mens en milieu

MSC Cruises is van mening dat wereldwijd leiderschap een verhoogde verantwoordelijkheid met zich meebrengt naar de fysieke en menselijke omgeving waarin het bedrijf opereert. Met haar inzet voor de bescherming van het maritieme ecosysteem, evenals de bescherming van de gezondheid en veiligheid van haar personeel en de reizigers aan boord van de vloot heeft MSC Cruises tal van onderscheidingen en certificeringen verdiend. 


In 2016 kende Bureau Veritas, internationale certificeringsinstantie, MSC Cruises de Speciale Veiligheid Best Practices Award voor het hoge niveau van verbeterde veiligheidsprocedures over de gehele vloot. Deze belangrijke prijs volgt in de afgelopen jaren soortgelijke accolades. In 2013 kende Bureau Veritas, internationale certificeringsinstantie, MSC Cruises de eer toe om het eerste bedrijf te zijn dat de '7 Golden Pearls' in ontvangst mocht nemen voor haar milieu-inspanningen op de schepen uit de MSC Fantasia-generatie. Deze unieke prijs bestaat uit een Cleanship 2 Class- notatie voor geavanceerde lucht-, water- en afvalverwerkingssystemen, evenals een nieuwe ISO 5001-certificering voor de hoogste normen van Energieprestatie, ISO 14001 -certificering voor milieubeheer, ISO 22000 voor voedselveiligheid en OHSAS 18001 voor arbeidswelzijn en -veiligheid. Met MSC Preziosa, MSC Divina, en MSC Splendida, heeft het bedrijf ook met succes de strenge normen van het vrijwillige Energiezuinig Ontwerpplan van Bureau Veritas nageleefd. De kwaliteit en voedselveiligheid van alle aspecten van de catering van het bedrijf, zowel aan wal als aan boord, zijn ook officieel erkend door ISO 9001- en ISO 22000 -certificering. 


Als teken van haar inzet om de zeeën te beschermen, was MSC Cruises een van de eerste cruisemaatschappijen die de emissies in de havens op eigen initiatief naar niveaus ver onder de wettelijk vereiste minimum bracht. 


Met een hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ging MSC Cruises een belangrijke samenwerking aan met UNICEF in 2009. Het Get On Board For Children-project zette zich in voor kansarme kinderen en jongeren in 126 kwetsbare stedelijke gemeenschappen in Brazilië met als doel hen een goede kwaliteit onderwijs te bieden. De samenwerking werd verlengd in 2014, en deze keer om UNICEF te steunen in de strijd tegen honger en ondervoeding bij kinderen in ontwikkelingslanden en landen in nood. Aan het eind van 2013 bracht de samenwerking bijna miljoen euro op. 


Om het behoud van biodiversiteit te ondersteunen, duurzame ontwikkeling en de verbetering en bevordering van beschermde mariene gebieden, bundelden MSC Cruises en Marevivo in 2015 de krachten samen om jonge mensen met een passie voor de zee te inspireren.

De vloot

Articles[0].Title

De vloot

De 14 schepen van MSC Cruises zijn voorzien van innovaties en de nieuwste technologieën. De wereldwijde vloot is één van de jongste op zee. De vloot is geboren uit een investeringsprogramma van € 6 miljard welke in 2003 is gelanceerd. Na de succesvolle afronding van de eerste investeringsfase lanceerde het bedrijf de tweede fase van het investeringsplan die de vloot in 2026 zal uitbreiden naar 24 mega-cruiseschepen. MSC Cruises is het eerste wereldwijde merk voor cruisemaatschappijen dat een investeringsplan van dergelijke grootte en omvang ontwikkelt, over een periode van meer dan tien jaar. 
 
De 14 huidige schepen zijn onderverdeeld in vier generaties:
 
De MSC Seaside (2017) herschrijft de regels van het ontwerp van cruiseschepen en combineert binnen- en buitenruimtes om gasten als nooit tevoren met de zee te verbinden. Met een gewicht van 153.516 ton en een capaciteit van 5.119 gasten, wordt de MSC Seaview in juni 2018 toegevoegd aan MSC Seaside. 
 
MSC Meraviglia (2017) is het nieuwste vlaggenschip en de eerste in de Meraviglia-generatie. Met een gewicht van 171.598 ton is zij het grootste cruiseschip dat ooit gebouwd is door een Europese reder en de grootste die in 2017 in de vaart genomen is.
 
De MSC Bellissima en MSC Grandiosa, de eerste van twee Meraviglia-Plus-schepen zullen in 2019 in gebruik worden genomen met als orgelpunt het laatste Meraviglia-Plus-schip dat deze klasse in 2020 voltooit.
 
De vier Fantasia-generatie schepen - MSC Preziosa (2013), MSC Divina (2012), MSC Splendida (2009) en MSC Fantasia (2008) - zijn grootschalig en modern, wegen elk ongeveer 140.000 ton, zijn 333 meter lang en 38 meter breed. MSC Preziosa - gerangschikt tussen de vijf beste cruiseschepen ter wereld - en MSC Divina bieden plaats aan 4.345 gasten, terwijl MSC Splendida en MSC Fantasia elk 4.363 gasten kunnen vervoeren.
 
De Musica-generatie schepen: MSC Magnifica (2010), MSC Poesia (2008), MSC Orchestra (2007) en MSC Musica (2006) kunnen elk ongeveer 3.200 gasten vervoeren.
 
De vloot wordt afgerond door de Lirica-generatie schepen: MSC Sinfonia (2005), MSC Armonia (2004), MSC Opera (2004) en MSC Lirica (2003) - elk met een gewicht van 65.000 ton en kunnen elk ongeveer 2.600 gasten vervoeren.
 
MSC Cruises is de cruiserederij met het grootste aantal cruiseschepen op bestelling. Naast de schepen die momenteel in aanbouw zijn, is het bedrijf van plan om nog twee Meraviglia-Plus, twee Seaside EVO-schepen, een verdere evolutie van het prototype van de Seaside Class, met tot slot nog vier schepen uit de World Class-generatie, elk met de LNG voortstuwingstechnologie te bouwen.