MSC voor UNICEF

MSC en UNICEF

Samen ondervoeding bestrijden bij kinderen

Hongersnood heeft een verwoestende uitwerking op de jongste en meest kwetsbare. Meer dan een miljoen kinderen is ondergevoed en heeft dwerggroei, lichamelijke of geestelijke ontwikkelingen. Het kost niet veel om deze kinderen te redden: slechts 3 kleine zakjes per dag van een Ready-to-Use Therapeutic Foods zoals Plumpy'nut ® of eeZeePaste Nut gedistribueerd via dit programma van UNICEF.
MSC is partner van UNICEF in dit belangrijke project, wat bijdraagt aan de productie en het transport van deze Ready-to-Use Therapeutic Foods, zodat we samen kunnen helpen en zorgen voor de wonderen van het leven van een kind.

Download infographic

HET PROGRAMMA

Articles[0].Title

Unicef's programma voor ondervoede kinderen

Plumpy'nut ® is een Ready-to-Use Therapeutic Foods van de World Health Organization. Hiermee kan ernstige acute ondervoeding behandeld worden in slechts zes weken thuis, zonder ziekenhuisopname. UNICEF organiseert een complete familie steunprogramma, monitoren van de voortgang van elk kind en het verstrekken van voeding- en gezondheidsbehandelingen. Ready-to-Use Therapeutic Foods zijn, waar mogelijk, in hun land van nood gebruik gemaakt van regionale gewassen. Dit zorgt voor een dubbele stimulans voor de lokale economie en hoop aan de gemeenschap. MSC en UNICEF hebben samengewerkt aan het leveren van Ready-to-Use Therapeutic Foods aan crisis-en noodsituaties wereldwijd.

ORGANISATIE: UNICEF - United Nations Children’s Fund.

LANDEN: Minst ontwikkelde landen en landen in crisis-en post-crisissituaties. 

PROJECT: Het leven van kinderen redden met behulp van Ready-to-Use Therapeutic Foods zoals Plumpy'nut ®. Therapeutische voedingsmiddelen zijn complete oplossingen die gebruikt worden om ernstige ondervoeding te behandelen. 

PRODUCT BESCHRIJVING: Sterk versterkte basis van pinda's in kant en klare zakjes welke direct gegeten kan worden zonder te koken of water toe te voegen. Het kan worden gegeven aan elk kind in elke situatie. 

LEEFTIJDEN: Vanaf 6 maanden en ouder. 

STRATEGIE: Het leveren van Ready-to-Use Therapeutic Foods aan kinderen, hun families te ondersteunen met medische begeleiding en voeding- en gezondheidsbegeleiding in hun gemeenschappen. 

DOEL: € 10.000.000

WAT KUNT U DOEN?

Samen hoop bouwen

MSC is trots om UNICEF te steunen in dit levensreddende programma, daarom nodigen wij u uit om aan boord te komen voor kinderen. Of u nu een ouder bent of niet, we weten allemaal dat kinderen de toekomst zijn en het beste verdienen. Dat is waarom kinderen het hele jaar door gratis cruisen aan boord van onze vloot.

WAT KUNT U DOEN?
Door € 1 or $ 1,50 te doneren kunt u levens van kinderen helpen en hen hoop voor de toekomst bieden.
WANNEER U MEER HULP WILT BIEDEN
Er is geen limiet om te doneren. U kunt meer doneren als u dat wenst. Een volledige behandling, bestaande uit 6 weken, kost ongeveer € 42. Voor elke euro dat u doneert kunnen 3 voedingszakjes gekocht worden van Ready-to-Use Therapeutic Food om de levens van de kinderen te helpen.

NU 
€ +9.000.000
arrow-unicef
DOEL
€ 10.000.000

 
Samen hoop bouwen

WAT HEBBEN WE SAMEN BEREIKT

9 miljoen dromen en nog meer

 
We zijn trots te kunnen melden dat we 9 miljoen euro hebben ingezameld vanuit de hele wereld.

I CAN BELIEVE

Een nieuw officieel lied

MSC Cruises en UNICEF hebben een lied gelanceerd met een koor Italiaanse kinderen genaamd I Can Believe - MSC voor UNICEF. Een soundtrack speciaal gemaakt voor alle inspanningen met UNICEF aan boord van de MSC cruiseschepen. Het lied wordt afgespeeld tijdens de MSC for UNICEF kinderparade aan boord van elk schip van MSC Cruises. Hiermee wordt bewustwording gecreeërd als onderdeel van de UNICEF Day.