Boracay

indonesia praias, El Nido, Diniwid Beach Road, Stock photography

Weelderige natuurlandschappen

Tijdens de MSC-cruise ontdekt u de wonderlijke natuur van de Filipijnen. De archipel bestaat uit meer dan 7 000 eilanden en werd genoemd naar Koning Filips II van Spanje. Na de ontdekking van Magellaan in 1521 stonden de eilanden onder Spaans bewind, tot Amerika het gebied veroverde na de Spaans-Amerikaanse oorlog.

Sinds 1946 is het land volledig onafhankelijk. In de regio heerst een equatoriaal klimaat. Het is er warm en vochtig en het regenseizoen valt tussen juni en november. Tijdens de uitstap van de MSC-cruise naar Boracay kunt u de weelderige natuur bewonderen. Aan de westkust van het eiland vindt u de Suluzee, aan de oostkust de Sibuyanzee. Het eiland telt ongeveer 30 000 inwoners (in 2010). Op het gebied van fauna en flora zijn de ‘fruitbats’ interessant. Dat zijn vleerhonden die hun naam danken aan het feit dat ze zich tegoed doen aan de ondoordringbare inheemse plantengroei die rijk is aan kokosnootpalmen.

Boracay strekt zich uit over 7,5 km in de lengte en is 0,7 km breed. Met zijn turquoise water en 4 km lange, maagdelijk witte strand is White Beach al lang een toeristische trekpleister. Het strand is onderverdeeld in drie delen (stations): station 1 is het meest rustige deel waar u heerlijk kunt ontspannen. Station 3 is levendiger, net als station 2 dat in het midden ligt. White Beach komt ‘s avonds tot leven. Er zijn clubs, bars, souvenirwinkels en restaurants waar u een leuke avond kunt beleven met het zachte geruis van de zee op de achtergrond.

Tijdens de uitstap kunt u ook een bezoek brengen aan Willy’s Rock. Op die aparte rotsformatie werd een standbeeld van de Maagd Maria geplaatst en nu is het een plaats waar vele gelovigen komen bidden.

Cruises van / naar Boracay in 2023

Excursies en activiteiten Boracay