Puerto Limón

Cruise to Puerto Limon, Costa Rica | MSC Cruises

Te midden van mangroves en witte stranden

Tijdens uw Caribische cruise kunt u een langzame boot naar het noorden nemen vanuit Puerto Limón - een van de ‘zwarte’ kuststeden van Midden-Amerika, zoals Bluefields in Nicaragua en Lívingston in Guatemala, een typische Caribische haven - langs het Tortuguero-kanaal om de weelderige beplanting en kleurrijke houten huisjes op palen te bewonderen.


Een andere interessante excursie die u kunt maken is naar het Veragua regenwoud: een fascinerend ‘onderzoeks- en avonturenpark’ dat een weerspiegeling is van de rijke biodiversiteit van de regio. Veragua is het eigendom en in het beheer van Costa Ricanen en houdt een aantal interessante dierententoonstellingen - waaronder een die de nachtelijke habitat van kikkers nabootst - en heeft een kabelbaan, een tokkelbaan en een verhoogd pad door het regenwoud dat leidt naar een waterval.

Het hoogtepunt van deze vakantiebestemming is echter de onderzoeksfaciliteit, waar u kunt praten met de onderzoekers en meer informatie kunt krijgen over het lopende onderzoek naar de prachtige collectie vlinders van het park. Het Parque Nacional Cahuita beslaat een wigvormig stuk land dat het gebied omvat tussen Punta Cahuita en de hoofdsnelweg en vooral het koraalrif (arrecife) rond 500 meter in de open zee. Aan land beschermt Cahuita het regenwoud aan de kust, een laagland habitat van semimangroven met een dak van hoge bomen die langzaam heen en weer wiegen op de witte zandstranden van Playa Vargas naar het zuiden en Playa Cahuita naar het noorden.

Het kleine luiaardreservaat bevindt zich op een klein eilandje aan de mond van de Río Estrella. Het reservaat functioneert als een belangrijk revalidatie- en onderzoekscentrum voor gewonde en verweesde luiaards en het is, niet geheel onverwacht, de beste plek in Costa Rica om ze van dichtbij te zien. Verschillende wandelpaden doorkruisen het terrein en er is een observatieplatform voor vogelspotten. U kunt er ook kapucijn-, brul- en slingerapen zien. Tijdens de anderhalf uur durende kanotocht door de delta kunt u een glimp opvangen van kaaimannen, rivierotters en allerlei soorten vogels.

Cruises van / naar Puerto Limon in 2023

Excursies en activiteiten Puerto Limon