Elat/Eilat

Elat Cruise

Rode bergen en turquoise wateren

Tijdens een MSC Grand Voyages cruise blijkt Eilat een gewilde bestemming te zijn voor een vakantie naar Israël, terwijl het schip zachtjes wordt gewiegd door de golven van de Rode Zee.


Deze stad, die aan de rand van de Negev-woestijn verrijst, is in de afgelopen vijftig jaar een populaire vakantiebestemming geworden voor de plaatselijke bewoners en toeristen van over de hele wereld. Terwijl uw MSC cruiseschip u opwacht in de haven, bezoekt u de baai van Eilat en geniet u van het contrast tussen de turquoise wateren en de groene, door palmbomen begrensde kustlijn van het stadscentrum, en de rode onvruchtbare bergen die achter de gebouwen opkomen. Wandelend door de straten van Elat zult u alles vinden wat u nodig hebt om te ontspannen en om van uw excursie aan wal te genieten: winkels die unieke producten verkopen, winkelcentra, ijsbars, pubs, cafés en restaurants.

Op korte afstand van Eilat, in het midden van de woestijn, zijn er ook onverwachte bestemmingen zoals het Timna geologische park met zijn bizarre rotsformaties en de fascinerende woestijnlandschappen – waaronder de ravijnen van de Red Canyon – waar nomadische bevolkingsgroepen zoals de bedoeïenen tot op de dag van vandaag doorheen reizen. Als u echter dicht bij de zee wilt blijven, biedt MSC Cruises een excursie aan naar het Underwater Observatory Marine Park met een haaientank en aquariums gevuld met zeldzame vissen, typerend voor de Rode Zee waar het park uitzicht op heeft. Dit park heeft de ideale locatie om een aantal uren aan wal alleen of met uw kinderen te spenderen. Bij de Dolphin Reef en de beschermende baai zijn echter de dolfijnen de absolute sterren.

De herinnering van het zwemmen dicht bij deze fascinerende dieren zal u altijd bijblijven. Ten slotte, in het Coral Beach Nature Reserve, heeft u goed zicht op de koraalriffen die de Rode Zee beroemd hebben gemaakt.    

Cruises van / naar Elat in 2023

Excursies en activiteiten Elat