Ponta Delgada/Azoren

Ponta Delgada Cruise

Weelderige natuur

Zoals u zult merken wanneer u aankomt op het eiland São Miguel tijdens uw vakantie naar de Azoren met MSC Cruises, waait er op Ponta Delgada altijd een bries en wisselen de witte wolken zich af met een helderblauwe hemel.

Ponta Delgada, de havenstad die MSC cruiseschepen verwelkomt, is onmiskenbaar.

Vanuit het schip kunt u genieten van het uitzicht op het indrukwekkende Forte de São Brás, daterend uit de veertiende eeuw, dat boven de haven uittorent. Eenmaal aan wal kunt u het fort van dichtbij bekijken. Het centrum van Ponta Delgada kent twee belangrijke gebedshuizen, de Kerk van Sao Jose en de kathedraal Igreja Matriz de Sao Sebastiao (opgericht tijdens de renaissance maar met een interieur uit de 18e eeuw), en een opvallende driedubbele boog nabij, genoemd Portas da Cidade (1783). Deze poort is het enige dat is overgebleven van de muur die Ponta Delgada beschermde tot aan het begin van de moderne tijd.

De gevels van de belangrijkste gebouwen en het straatmeubilair van het centrum van de stad hebben uitgebreide zwart-witdecoraties. De keien op een aantal van de pleinen vormen bijvoorbeeld elegante figuren op uw looppad. Andere plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het Museu Carlos Machado, gevestigd in een voormalig klooster, en Convento da Esperança, een enorme vierkante toren van vier verdiepingen hoog die tot op de dag van vandaag in gebruik is. Daarnaast staat de vereerde Santuário do Senhor Santo Cristo dos Milagres.

Tijdens een MSC Grand Voyages cruise naar Ponta Delgada is het mogelijk om op excursie te gaan naar Vale das Furnas, ongeveer 50 km verwijderd van de stad. Het groene meer dat een deel van deze oude caldera beslaat, lijkt op iets uit een sprookje, terwijl de hele stad Furnas, waar u een betoverende botanische tuin kunt bezoeken, is omgeven door bloemen.

Cruises van / naar Ponta Delgada (Azoren) in 2023

Excursies en activiteiten Ponta Delgada (Azoren)