Constanta

Constanta Cruise

De bitterzoete verbanning van Ovidius

Een bezoek aan Constanta tijdens een MSC cruise van de Middellandse Zee betekent dat u aankomt in de hoofdstad van wat we ook de Côte d’Azur van de Zwarte Zee noemen. Constanta kent een 3000-jarige geschiedenis die u kunt gaan bewonderen wanneer u aan land gaat.

Achter de haven bevindt zich het bekendste gebouw van de stad, het in 1909 gebouwde Casino, een statig gebouw in liberty-stijl ontworpen door architect Daniel Renald en gebouwd aan de Middellandse Zeekust, op loopafstand van waar uw cruiseschip is verankerd. Een excursie naar Constanta begint meestal bij Piata Ovidiu, het Ovidius-plein waar het standbeeld van de Romeinse dichter staat. Hij werd hier naartoe verbannen door Keizer Augustus en ook de overblijfselen van een magnifiek Romeins gebouw met prachtig mozaïek zijn hier te vinden.

U kunt vervolgens een bezoek brengen aan de Orthodoxe Kathedraal die aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd naast de ruïnes van de oude stad Tomis en de Grote Mahmoud II Moskee van Constanta. Er zijn veel musea die tijdens uw reis een bezoekje waard zijn. Voor de zeeliefhebbers raden wij een bezoek aan het Aquarium of het Dolfinarium nabij het meer Tabacariei aan. U kunt zich ook in de oude geschiedenis van de stad duiken door middel van een excursie naar de Grieks-Romeinse archeologische vindplaatsen zoals Histria.

Er zijn een aantal resorts aan zee te vinden langs de kusten van de Zwarte Zee. Mamaia is misschien wel de allerbekendste. De naam betekent “grootmoeder” omdat het de oudste haven van de Roemeense kust is. Het ligt op slechts vijf kilometer van het centrum van Constanta en van de acht kilometer lange kust, langs een smalle strook land tussen het meer Siutghiol en de zee.

Een ander ongelooflijk spektakel wordt aangeboden in de vorm van de Donaudelta, tweede van Europa wat betreft verlenging en tevens een UNESCO-werelderfgoed. Hier vindt u te midden van grachten en kleine eilanden het grootste suikerrietgewas ter wereld en de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dier- en plantsoorten. Hier bevinden zich middelgrote wilde zoogdieren zoals wilde katten, vossen, wolven, herten en everzwijnen.

Cruises van / naar Constanta in 2023

Excursies en activiteiten Constanta