Mahon/Menorca Cruises

Mahon Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Menorca 

Mahon en het eiland Menorca zijn een van de mooiste plekken die u tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise zult ontdekken. 

Met ongerepte stranden en taferelen die zo van een vakantiekaart lijken te komen, is Menorca de perfecte bestemming om te ontspannen en te genieten van de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid van het eiland, dat in 1993 door UNESCO tot Biosfeerreservaat werd uitgeroepen. Maar naast het turquoise water en de adembenemende landschappen is Menorca een verfijnd eiland met een unieke historische erfenis die de Spaanse cultuur en de Britse invloed weerspiegelt - het eiland was meer dan 70 jaar in Brits bezit. 

Kies uw favoriete excursies uit een lijst met onvergetelijke excursies van MSC Cruises, waaronder:

  • Ciutadella de Menorca
  • Mont Toro
  • Torralba archeologische site

Met een excursie van MSC Cruises ontdekt u Ciutadella de Menorca, gelegen aan de westkust van het eiland. Vanuit het stadscentrum, Es Born genaamd, kunt u door Ciutadella wandelen en paleizen, historische gebouwen, smalle straatjes en de kathedraal van Santa Maria ontdekken. Ook de oude haven is een zeer charmante plek waar u kunt ontspannen en flaneren terwijl u de schoonheid van de stad bewondert.

In het midden van het eiland bevindt zich de berg Monte Toro, het hoogste punt van Menorca vanwaar u een spectaculair uitzicht over het eiland kunt bewonderen. Met een van onze excursies kunt u de top ervan bereiken en een bezoek brengen aan het middeleeuwse heiligdom gewijd aan de Maagd van Monte Toro, een van de meest bijzondere plaatsen voor de lokale bevolking.

Een cruise-excursie kan ook een gelegenheid zijn om de Torralba archeologische site te ontdekken, een van de grootste en meest spectaculaire prehistorische nederzettingen op het eiland. Het dorp bestaat uit twee megalieten, verschillende kamers en een ruimte met een taula (een prehistorisch stenen monument dat typisch is voor de Balearen), de meest opmerkelijke structuur.

Cruises van / naar Mahon in 2023

Excursies en activiteiten Mahon