Tunis Cruises via La Goulette

Cruise to Tunis, Tunisia | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise vanuit La Goulette of kies een route die deze historische bestemming omvat en boek uw excursie om Tunis te verkennen

Begin met het plannen van uw cruise vanuit La Goulette of kies een route die deze historische bestemming omvat en boek uw excursie om Tunis te verkennen

Het meest noordelijke land van Afrika, Tunesië, is een juweel in de kroon van het continent - een landschap dat overvloedige natuurlijke schoonheid, uitzonderlijke archeologische sites en turquoise water. Een MSC Middellandse Zee Cruises bestemming, de stad Tunis (en de haven van La Goulette) levert een schat aan attracties die wachten om ontdekt te worden, van de UNESCO-lijst Medina met zijn mausoleums en paleizen tot de witgekalkte, geplaveide satellietstad. 

Kies een onvergetelijke excursie uit een lijst van MSC Cruises excursies waaronder:

  • Antoninus Baden
  • Romeinse Cisternen van La Malga
  • Sidi Bou Said

Een excursie vanuit de haven van Tunis La Goulette naar de overblijfselen van het oude Carthago brengt u naar de grootste Romeinse thermen gebouwd in Afrika. De Thermen van Antoninus dateren uit 145 na Christus, kijken uit over de azuurblauwe Middellandse Zee en bevatten een reeks indrukwekkende overblijfselen waaronder een Punische necropolis, een christelijke grafkapel met een mozaïekvloer en een vorstelijk amfitheater in de buurt.

Ontdek op slechts enkele minuten van de baden de Romeinse cisternen van La Malga, die duizenden jaren geleden werden ontworpen om water naar de stad Carthago te brengen. Vandaag de dag springen deze oude opslagtanks in het oog met hun talrijke tunnels die ongewone patronen vormen die uit de aarde oprijzen.

U kunt ook langs de kust naar Sidi Bou Said, een op Andalusië geïnspireerde enclave aan zee die bekend staat om het heldere wit van de gebouwen, het intense blauw van de deuren, ramen en balkons en de zanderige tint van de geplaveide straten. Dit pittoreske stadje, genoemd naar de Tunesische soefi leerling die er woonde, barst van de bougainville-bloemen en biedt een keur aan restaurants aan de rand van het water.

Cruises van / naar Tunis in 2023

Excursies en activiteiten Tunis