Mindelo

Cruise to Mindelo, Cape Verde | MSC Cruises

Een reis naar de 19e eeuw

Bij aankomst in Kaapverdiëmet een MSC cruise wordt de vulkanische oorsprong van het eiland São Vicente onmiddellijk zichtbaar. De baai waar de hoofdstad van São Vicente, Mindelo zich bevindt, bestaat eigenlijk uit de overblijfselen van een caldera, de meest herkenbare van het eiland.
 
Dit bevolkingsgebied werd opgericht in de tweede helft van de 19e eeuw toen het een tankstop was voor motorschepen op trans-Atlantische reizen. Mindelois grotendeels hetzelfde gebleven.

Als u eenmaal bent uitgestapt uit uw MSCcruiseschip, wordt u verwelkomd door winkels die lokale ambachtelijke productenverkopen. Textielwerk is erg populair, echter, keramiek, objecten gemaakt van kokosnoten en sieraden gemaakt van Kaapverdische schelpen en lavastenen worden ook erg gewaardeerd. Op elke hoek vindt u winkels, galerijen en kleine cafés. Nog voordat u de haven verlaat, zult u historische overblijfselen tegenkomen, zoals de Fortim do Rei en een fantastisch panoramisch punt dat dateert uit de 19e eeuw.

Voorbij de oude commerciële kade ligt het oude douanegebouw, Alfandega, dat tegenwoordig dient als cultureel centrum. Vlak daarna komt u bij de Belém-toren, een kopie van de toren in Lissabon, die is hersteld nadat de vismarkt werd verplaatst. Vanaf hier kunt u een wandeling maken door Rua Libertad d'Africa, of de Rua de Lisboa zoals hij vóór de onafhankelijkheid van Portugal werd genoemd. U komt dan uit aan de voorkant van Palacio do Povo (het Volkspaleis), de voormalige residentie van de gouverneur.

Verder in de straat die leidt naar het gemeentehuis en de kerk van Nossa Senhora da Luz, komt u inPraça Estrela, bekend om zijn azulejos, beschilderde tegels, typisch voor de Portugese architectuur. Wat betreft de stranden zijn de mogelijkheden eindeloos, om te beginnen metLaginha: dicht bij de haven en een favoriet van de bewoners van Mindelo. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de Baya de Gatas, de baai van de katten: een grote natuurlijke baai in een onvergetelijke omgeving.

Cruises van / naar Mindelo in 2023

Excursies en activiteiten Mindelo