Colombo

Colombo Cruise

Een bestemming van oude Romeinse handelaren

Onder het ongunstige oppervlak van Colombo ligt een intrigerende en karakteristieke stad, wachtend om ontdekt te worden tijdens een MSC Grand Voyages excursie.

Na het verlaten van de haven waar uw cruiseschip wacht op uw terugkeer, vindt u Fort district in het hart van het oude Colombo, waar (zoals de naam al doet vermoeden) de nu verdwenen Portugese verdediging stond. Onder Britse heerschappij ontwikkelde Fort zich in het middelpunt van de koloniale hoofdstad, verfraaid met mooie neoklassieke gebouwen en met alle benodigdheden van het expat-leven in de tropen, tot aan de onvermijdelijke klokkentoren en het standbeeld van koningin Victoria. Ten oosten van Fort is het hectische bazaardistrict van de Pettah Colombo's meest innemende gebied, dat anders aanvoelt dan de rest van Sri Lanka.

MSC Grand Voyages cruises bieden ook excursies naar de grote heiligdommen van Colombo. Tien kilometer ten oosten van Fort ligt Colombo's belangrijkste boeddhistische heiligdom, de Kelaniya Raja Maha Vihara. Boeddha zelf zou hier op deze plek hebben onderwezen, op de laatste van zijn drie bezoeken aan het eiland.

Er hebben meerdere tempels gestaan op deze locatie; het huidige gebouw dateert uit de achttiende en negentiende eeuw. Het is vervaardigd uit ongewone donker-oranje stenen, aan de buitenkant is het rijkelijk versierd met sierlijke openingen en pilaren, evenals interessante afbeeldingen van galopperende olifanten en dwergen met uitpuilende ogen.

Ongeveer 100 km ten zuiden van Colombo is een bezoek naar het dorp Balapitiya en het Madu Ganga-meer een goed idee voor een op de natuur geïnspireerde MSC excursie. Balapitiya is de uitvalsbasis voor interessante bootsafari's langs de Madu Gangarivier en een goede plek om watervaranen te spotten, evenals een breed scala aan vogels, waaronder talloze kleurrijke ijsvogels. Niet minder dan 64 eilanden zijn gelegen aan deze wateren.

Cruises van / naar Colombo in 2023

Excursies en activiteiten Colombo