Jamestown Cruise

Jamestown Cruise

Op het pad van de kolonialen

Jamestown, een halte op uw MSC Grand Voyages cruise, ziet eruit als een klein Engels plattelandsdorpje met zijn karakteristieke sfeer. Ware het niet dat het in het midden van de oceaan ligt in een prachtige vallei gevormd door vulkanisch gesteente.

 

Een rij gekleurde huizen flankeert de Grand Parade en de Main Street, de twee hoofdwegen van de stad. Tijdens uw excursie aan land vindt u aantrekkelijke winkels, bars en eetgelegenheden waar u een paar aangename uren kunt doorbrengen. Daarna raden wij u aan naar het Ladder Hill plateau te gaan, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad, de vallei en de baai. Er zijn twee manieren om het plateau te bereiken, ofwel over de weg, of door de 699 treden van de Jacobsladder op te lopen.

 

Hij werd in 1829 gebouwd en leidt omhoog over de 180 meter die Jamestown van Half Tree Hollow scheidt. Als u eenmaal boven bent, vergeet dan niet om het certificaat van uw beklimming te vragen dat u door het plaatselijke museum zal worden overhandigd. Als alternatief kunt u de stad verkennen met een cruise langs The Run, het in 1857 geplaveide kanaal dat vermoedelijk de loop van de beek volgt die water naar Jamestown bracht en dat vandaag nog steeds wordt gebruikt om de watertoevoer naar de vallei te regelen.

Een unieke kans op een  MSC Grand Voyages cruise is een bezoek aan de locaties in verband met Napoleon, die de laatste zes jaar van zijn leven in het dorp Longwood doorbracht (Bonaparte stierf in 1821) en begraven lag op Sint-Helena tot 1840, toen zijn lichaam werd teruggebracht naar Frankrijk. Voordat u terugkeert  aan boord van uw cruiseschip, mag u een bezoek aan het Plantation House, de residentie van de gouverneur, en St James, de oudste Anglicaanse kerk op het zuidelijk halfrond, gebouwd in 1774, niet missen. Tenslotte kunt u de prachtige watervallen bereiken aan het begin van de James Valley, via een pad dat onlangs werd geopend door de wilde mangos.

Cruises van / naar Jamestown in 2023

Excursies en activiteiten Jamestown