Alta Cruises

Cruise to Alta, Norway | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Alta en haar omgeving.

Helemaal bovenin Noorwegen, in de sprookjesachtige provincie Finnmark, ligt Alta - een stad die bekend staat om zijn middernachtzon, intrigerende ijshotel, noorderlichtkathedraal, Sámi tradities en spectaculaire noorderlicht. Het landschap wordt gekenmerkt door majestueuze fjorden, bergen met besneeuwde toppen en een charmante reeks kleurrijke huizen.

Alta, een MSC Noord-Europa Cruises bestemming, ligt meer dan 230 mijl ten noorden van de poolcirkel en belooft een ervaring als geen ander. Hier kunt u de stad gebruiken als een avontuurlijke toegangspoort of uzelf onderdompelen in de uitgesproken Noorse cultuur.

Kies een onvergetelijke excursie uit een lijst van MSC Cruises excursies, waaronder:

• Huskies en Geschiedenis
• Altafjord 
• Tirpitz War Museum 


Voor geschiedenisliefhebbers biedt Alta een onovertroffen kans om het verleden van de steentijd in Noorwegen verder te verkennen. Ontdek in het Rock Art Centre, dat op de UNESCO-lijst staat, ontelbare rotstekeningen die duizenden jaren oud zijn en taferelen uit het prehistorische leven laten zien. Of maak een tocht door de ongerepte wildernis tijdens een Husky-hondensledetocht. Leer hoe deze ongelooflijke dieren essentieel zijn voor de cultuur van Alta voordat u met ze op de foto gaat.

Voor een dagje uit op het water gaat er niets boven de prachtige Altafjord. Deze enorme bergachtige inham strekt zich uit van de stad tot de eilanden Stjernøya en Seiland en is 24 mijl lang. Altafjord is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest begeerde zeedieren, waaronder bultruggen en orka's. Voor vogelliefhebbers biedt de regio een schat aan soorten, waaronder papegaaiduikers, alken, alken en zeearenden.

Verderop, in het dorp Kåfjord, heeft het Tirpitz Museum een van de grootste collecties artefacten en foto's van een slagschip uit de Bismarck-klasse, gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over het codewoord voor de Geheime Inlichtingendienst en hoe het nabijgelegen Altafjord een marinebasis voor de Duitsers was.

Cruises van / naar Alta in 2023

Excursies en activiteiten Alta