Eidfjord Cruises

Cruise to Eidfjord, Norway | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Eidfjord en omgeving

Eidfjord ligt in de schilderachtige provincie Vestland van Noorwegen en biedt een prachtig uitzicht in alle richtingen. Gelegen aan het einde van de glasachtige fjord, is deze compacte gemeente de thuisbasis van een groot aantal natuurlijke wonderen, waaronder groene bossen, duizelingwekkende bergen, en watervallen.
Eidfjord, een MSC Noord-Europa Cruises bestemming, is de droomlocatie van een outdoor liefhebber. Wanneer u niet aan het wandelen bent langs de glorieuze oevers, waagt u zich in de ongerepte wildernis. 


Kies een onvergetelijke excursie uit een lijst van MSC Cruises excursies, waaronder:

• Måbødal Vallei 
• Vøringsfoss Waterval
• Hardangervidda National Park


Een dagtocht naar de Måbødalen Vallei biedt een van de meest spectaculaire landschappen van Noorwegen. Kronkelige wegen met haarspeldbochten beklimmen hier steile bergen met panoramische vergezichten. Smaragdgroene grasvlaktes strekken zich kilometers ver uit, terwijl grillige kliffen de kronkelende rivieren omhelzen. Wandel over de paden, ontspan aan het water, of fotografeer de landschappen vanaf de vele uitkijkpunten in de regio.

De Vøringsfoss waterval, die vanaf het Hardangervidda plateau dramatisch naar beneden stort, is een lust voor het oog. Dit natuurwonder trekt elk jaar veel bewonderaars dankzij de duizelingwekkende val en de hoeveelheid water. In 2020 werd een nieuwe aanwinst onthuld op de site - een buitengewone brug van klif naar klif. Van hieruit kan men de waterval in al zijn glorie bekijken alvorens zich terug te trekken in het Fossli Hotel voor een pikheet drankje.

Wie van de wijde omgeving houdt, moet zeker een reis naar het Hardangervidda National Park maken. De regio is een bergplateau dat zich over meerdere provincies uitstrekt en het hele jaar door een alpien klimaat heeft. Ook ligt hier een van de grootste gletsjers van het land: de Hardangerjøkulen. De Hardangervidda, vol met arctische flora en fauna, is beroemd om zijn kuddes migrerende rendieren. Liefhebbers van spanning en sensatie komen hier ook volop aan hun trekken, van wandelen en abseilen tot raften op rivieren.

Cruises van / naar Eidfjord in 2023

Excursies en activiteiten Eidfjord