11/01/2024

MSC Cruises breidt aanwezigheid in de V.S. verder uit met de opening van nieuwe thuishaven – Galveston, Texas

• MSC Cruises voegt vierde Amerikaanse thuishaven toe - Galveston in Texas, waardoor het aanbod van routes en schepen vanuit Amerikaanse havens verder wordt uitgebreid
• Afvaarten beginnen in november 2025 met zeven nachten op de MSC Seascape - nu beschikbaar om te boeken
• Hoogtepunten van bestemmingen zijn Costa Maya en Cozumel (Mexico) en Isla de Roatan (Honduras).

Genève, Zwitserland - 11 januari 2024 – Genève, Zwitserland - 11 januari 2024 –MSC Cruises, 's werelds derde grootste cruisemerk, kondigt vandaag een nieuwe mijlpaal aan in haar voortdurende Amerikaanse expansie met de opening van een gloednieuwe thuishaven voor de cruisemaatschappij. Galveston, Texas, aan de zuidkust van de VS wordt de thuishaven voor de MSC Seascape vanaf november 2025 en wordt daarmee de vierde thuishaven van MSC Cruises in de VS.

De rederij opende vandaag de verkoop voor afvaarten het hele jaar door vanuit de haven, met routes van zeven nachten met inscheping op zondag. Gasten worden getrakteerd op een unieke route naar prachtige bestemmingen in het Caribisch gebied, waaronder Costa Maya en Cozumel (Mexico) en Isla de Roatan (Honduras) met het eerste vertrek op 09 november 2025.

Dit betekent een belangrijke mijlpaal in de voortdurende Amerikaanse expansie van de cruisemaatschappij. MSC Cruises' CEO Gianni Onorato zegt hierover: "Deze aankondiging is de nieuwste stap in onze strategie om onze aanwezigheid in de VS te blijven uitbreiden. Eerder dit jaar begonnen we onze activiteiten vanuit onze derde Amerikaanse thuishaven, New York City, waar we nu het hele jaar door varen, en we zijn er trots op om Galveston toe te voegen aan die groeiende line-up naast Port Miami en Port Canaveral.

We zijn vastbesloten om onze nieuwste, grootste en meest innovatieve schepen naar de VS te brengen en we zijn blij dat MSC Seascape gemakkelijker toegankelijk zal zijn voor gasten in het midden en westen van de VS via Galveston, evenals voor onze internationale gasten via de goed verbonden internationale luchthaven hub van Houston."


De innovatieve MSC Seascape tilt de familie-ervaring aan boord naar een hoger niveau met een verbazingwekkende 7.500 vierkante meter aan speciale kinderfaciliteiten en ultramoderne amusementsopties. Gasten kunnen hun hart ophalen in de hypermoderne ROBOTRON-robotarmattractie, twee LEGO®-ruimtes voor kinderen van 3-6 en 7-11 jaar, drie verschillende conceptruimtes voor tieners, een VR 360° Flight Simulator, VR-motoren en de meeslepende MSC Formula Racer, perfect voor raceliefhebbers die op zoek zijn naar adrenaline.

MSC Cruises biedt een scala aan landexcursies om gasten onder te dompelen in deze cultureel gerenommeerde, levendige kustbestemmingen, van rondleidingen door de oude Maya-ruïnes en snorkelactiviteiten tot boottochten met een glazen bodem en rondleidingen door musea.