SPECIALE BEHOEFTEN

Inleiding

Speciale gezondheidsbehoeften - Toegankelijkheid

Het personeel van MSC Cruises geeft altijd volle aandacht aan de behoeften van de gasten en biedt hun de beste service die voldoet aan de internationale normen betreffende toegankelijkheid.
Voor meer informatie over de assistentie aan boord en in onze havens, zie de pagina's in deze rubriek, de Algemene Boekingsvoorwaarden, de vervoersvoorwaarden en de nuttige informatie beschikbaar op de officiële website van MSC Cruises.
Inleiding

Speciale gezondheidsvereisten

Veelgestelde vragen

Vragen

  • Kan een passagier met een visuele beperking alleen reizen?

   Ja, mits hij/zij volledig onafhankelijk is. In alle andere gevallen dient hij/zij te reizen met iemand die hem/haar assistentie kan bieden of met een blindengeleidehond.

  • Kan ik reizen met mijn blindengeleidehond?

   Opgeleide en gecertificeerde blindengeleidehonden zijn altijd toegestaan aan boord, mits zij in goede gezondheid verkeren en over alle documenten beschikken die nodig zijn om de verschillende vreemde landen te bezoeken tijdens de cruise. De reiziger zal van tevoren worden geïnformeerd over de accommodatie voor de hond, de faciliteiten en de procedures rond het in- en uitschepen. De reiziger is persoonlijk verantwoordelijk (met de hulp van een assistent indien van toepassing) voor de algemene verzorging en voeding van de hond.

  • Zijn er borden voor passagiers met een visuele beperking?

   Al onze schepen zijn uitgerust met borden in brailleschrift in de openbare ruimtes, in liften en op de deuren van de kajuiten. Er is ook een audiosysteem in de liften op de Fantasia en Musica schepen, waarmee de verdieping in het Engels wordt aangekondigd.

  • Kan een slechthorende passagier alleen reizen?

   Ja, mits hij/zij gedeeltelijk slechthorend is en er een TDD-kit in de kajuit te vinden is (inclusief licht en vibrerende apparaten, een teksttelefoon en een analoge wekker). In alle andere gevallen dienen ze te reizen met een begeleider. Er is een beperkt aantal apparaten beschikbaar op alle schepen. De apparaten dienen te worden aangevraagd tijdens het reserveren.

  • Kan ik reizen als ik zwanger ben?

   Ja,alleen indien uw zwangerschap niet verder is dan 24 weken aan het einde van uw cruise. Hoe ver u ook bent in de zwangerschap, u dient te allen tijde vooraf een medische verklaring aan te vragen om te beoordelen of de zwangere geschikt is om te reizen.

  • Kan ik dialysebehandelingen ondergaan aan boord?

   Peritoneale dialysebehandelingen kunnen worden ondergaan in het medisch centrum aan boord, indien de gast alle nodige medicijnen en apparatuur met zich meebrengt. Apparatuur voor hemodialysebehandeling is voorzien op bepaalde cruises. Voor meer informatie over deze dienst kunt u contact opnemen met uw reisbureau.

  • Kan MSC Cruises assistentie en vermaak bieden aan kinderen met beperkingen?

   Kinderen met beperkingen hebben normale toegang tot alle diensten en faciliteiten aan boord: hoewel er geen kinderopvang wordt geboden, is het animatieteam opgeleid om vermaak te bieden dat speciaal gericht is op kinderen en jongeren. Alle kinderen, inclusief die met een beperking, worden toegewezen aan een animatieteam op basis van hun leeftijd. Indien noodzakelijk kunnen kinderen of jonge mensen met speciale behoeften geplaatst worden bij een groep van een jongere leeftijd (in overeenstemming met de ouders), of kunnen ze deelnemen aan specifieke activiteiten, eventueel samen met de ouders. Indien nodig, of bij een noodgeval, worden de ouders direct gewaarschuwd, mogelijk met behulp van beepers.

  • Zijn er speciale menu's voor passagiers met coeliakie of passagiers met voedselallergieën/intoleranties?

   De passagiers lijdend van voedselintolerantie en/of allergieën moeten MSC Cruises informeren over hun behoeften via de Speciale Behoeften formulier en, eens aan boord, hun vereisten bevestigen aan de receptie en/of met de Maître d’Hôtel. MSC Cruises heeft een certificaat behaald van Bureau Veritas om glutenvrije menu’s wereldwijd te dienen (food code : 20ppm) in de hoofdrestaurants van de MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra en MSC Musica. Aan boord van de MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera en MSC Lirica, kunnen de passagiers over een beperkte selectie aan glutenvrije verpakte snacks beschikken, zoals koekjes, croissants, taart en muffins. Een certificaat van Bureau Veritas voor een toelating om glutenvrije menu’s te dienen op de MSC Meraviglia, MSC Seaside en MSC Seaview, wordt 1 maand na hun lancering verwacht. Gelieve tijdens de boeking de beschikbaarheid van glutenvrije menu’s te bekijken. Indien ons personeel op voorhand geïnformeerd wordt, zullen ze de passagier met plezier helpen met de keuze van hun gerechten om bepaalde voedsel of ingrediënten te vermijden die allergische reacties kunnen veroorzaken.

  • Kan ik mijn eigen drank en voedsel meebrengen aan boord?

   Eigen voedsel en drank mag alleen worden meegebracht om gezondheidsredenen. Anders worden deze in beslag genomen tijdens het inchecken en geretourneerd aan het eind van de cruise.

  • Kan ik medicijnen meebrengen aan boord?

   Ja. Indien mogelijk dient u deze te vervoeren in uw handbagage. We raden onze gasten ook aan om een lijst bij zich te hebben van de medicijnen die zij aan boord meenemen en een medisch paspoort, zodat het medische personeel aan boord de juiste assistentie kan bieden bij noodgevallen.

  • Kan ik mijn scooter meenemen aan boord ?

   Ja, dit kan. Scooters en de batterijen moeten worden opgeslagen en opgeladen in uw kajuit (vermijd op te laden tijdens gebruik van haardroger). Denk er aan dat de scooter de ruimte van uw kajuit verkleint. Voor veiligheid, mogen rolstoelen en scooters niet geplaats worden in de hal. Uw persoonlijke scooter moet in een standaard kajuit passen met een gelimiteerde deur. (58 cm op MSC Divina en MSC Armonia, 68 cm op MSC Lirica, MSC Sinfonia en MSC Opera, 62 cm op de andere). Als uw scooter groter is dan de gegeven afmetingen van het schip, zult u een H kajuit moeten boeken of een kleinere scooter huren. Segways en andere gelijkaardige voertuigen zijn niet toegelaten aan boord. Deze zullen in beslag genomen worden en kunnen alleen af schip gebruikt worden wanneer aangemeerd.