Ancona

Het roze-witte bouwwerk
Een sfeervolle haven
De Riviera del Conero

Vind mediterrane cruises

Ancona

Een modern handelscentrum en de charme van een eeuwenoude stad

Ancona verrast u met moderne gebouwen, op loopafstand van de Middellandse Zee. De rondleiding door het stadscentrum biedt echter ook zijn eigen historische charme en de autoriteiten doen hun uiterste best om de toeristische voorzieningen alsmaar te verbeteren. Het roze en witte Duomo kunt u bereiken via een vrij steile wandeling vanuit de haven, waar uw MSC cruiseschip zich bevindt. U passeert hierbij Ancona's kenmerkende Romeinse overblijfselen. Het is gebouwd in voornamelijk Romeinse stijl, maar het heeft hier en daar uitspattingen van gotische uitbundigheid, te zien in de pilaren die soms vlak zijn en soms juist gebogen en sierlijk bewerkt zijn.

Het meest opmerkelijke is het scherm langs de rand van het verhoogde dwarsschip. Maar dankzij het adembenemende uitzicht blijft het beeld van cruiseschepen op een rij en boten langs de haven en de kust u heel lang bij.

Ancona's grote Museo Archeologico, verdeeld over 3 verdiepingen en gelegen in de mooie oude wijk waar u heerlijk door kunt slenteren, beschikt over authentieke plafonds en ligt vol met oude schatten: van rood met zwarte Griekse kraters tot een prachtige, Keltische gouden kroon.

Dit interessante museum ligt onderaan de trappen die leiden naar de sobere Dominicaanse kerk van Ancona en exposeert figuren, schilderijen, beelden en originele documenten die belangrijke evenementen in Ancona weerspiegelen tussen 2000 v. Chr. en 2000 n. Chr. In het zuiden van Ancona, ongeveer 32 km richting de Esinovallei vanuit Jesi, met haar witte rotsen, warme kiezelstranden, dikke beschermde bossen en ontspannen resorts, is Conero Riviera aan de Noord-Adriatische kust de meest spectaculaire en plezierige kust van de Middellandse Zee.

Must see places in Ancona

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Ancona

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Molo Santa Maria

  De haven bereiken per

  • Auto

   From the north, take the Ancona Nord motorway exit. Follow the signs for Ancona Port to Via Flaminia. At the end of Via Flaminia follow the signs marked “To car ferries”. Only passengers with cruise tickets are allowed entry to facility 2A for the Cruise Terminal. From the south, take the "Ancona Sud" exit and follow the signs for the Port. Only passengers with cruise tickets are allowed entry to facility 2A for the Cruise Terminal.
   Auto

   Parkeerinformatie

   FRITTELLI MARITIME GROUP SpA
   Lungomare Vanvitelli 18
   60121 Ancona
    
   Tel. +39 071 50211621 
   E-mail: tickets.adn@fmg.eu
    
   Valet Service: rij naar de bagage drop off van de cruiseterminal, het personeel zal verder de zorg van uw auto overnemen.
   MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo


   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv 8 € 99
   Minibus 8 € 110
  • Trein

   Ancona Centrale station is within walking distance (15 minutes) of the port. You can also travel to the port by bus or taxi (2 minutes, depending on trafffic). 
   A number of trains go to Ancona Marittima port station.
   Trein
  • Vliegtuig

   The Raffaelo Sanzio airport (www.aeroportodiancona.net) is about 15 kilometres from the port. It is served by taxi and by bus .
   The bus takes you straight to Ancona Centrale railway station.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.