Ancona

Ancona Cruise

Een modern handelscentrum en de charme van een eeuwenoude stad

Ancona verrast u met moderne gebouwen, op loopafstand van de Middellandse Zee. De rondleiding door het stadscentrum biedt echter ook zijn eigen historische charme en de autoriteiten doen hun uiterste best om de toeristische voorzieningen alsmaar te verbeteren.Het roze en witte Duomo kunt u bereiken via een vrij steile wandeling vanuit de haven, waar uw MSC cruiseschip zich bevindt. U passeert hierbij Ancona's kenmerkende Romeinse overblijfselen. Het is gebouwd in voornamelijk Romeinse stijl, maar het heeft hier en daar uitspattingen van gotische uitbundigheid, te zien in de pilaren die soms vlak zijn en soms juist gebogen en sierlijk bewerkt zijn.

Het meest opmerkelijke is het scherm langs de rand van het verhoogde dwarsschip. Maar dankzij het adembenemende uitzicht blijft het beeld van cruiseschepen op een rij en boten langs de haven en de kust u heel lang bij.

Ancona's grote Museo Archeologico, verdeeld over 3 verdiepingen en gelegen in de mooie oude wijk waar u heerlijk door kunt slenteren, beschikt over authentieke plafonds en ligt vol met oude schatten: van rood met zwarte Griekse kraters tot een prachtige, Keltische gouden kroon.

Dit interessante museum ligt onderaan de trappen die leiden naar de sobere Dominicaanse kerk van Ancona en exposeert figuren, schilderijen, beelden en originele documenten die belangrijke evenementen in Ancona weerspiegelen tussen 2000 v. Chr. en 2000 n. Chr. In het zuiden van Ancona, ongeveer 32 km richting de Esinovallei vanuit Jesi, met haar witte rotsen, warme kiezelstranden, dikke beschermde bossen en ontspannen resorts, is Conero Riviera aan de Noord-Adriatische kust de meest spectaculaire en plezierige kust van de Middellandse Zee.

Cruises van / naar Ancona (Urbino) in 2023

Excursies en activiteiten Ancona (Urbino)