Cagliari

Mooie promenades
Een schat aan Romeinse overblijfselen
De oude wijk Castello

Vind mediterrane cruises

Cagliari

De kenmerkende heuvels van het oude dorp

Vanaf een MSC schip op de Middellandse Zee is het uitzicht op Cagliari, de hoofdstad en de belangrijkste haven van Sardinië, adembenemend. Gekenmerkt door de historische kern binnen een beschermende ring van Pisaanse vestingwerken, wordt Cagliari's uitzicht versierd met de kalme lagunes in het oosten en westen van de stad, een habitat voor kraanvogels, aalscholvers en flamingo's.

Tijdens uw excursie naar het centrum van Cagliari zijn de promenades langs de Via Manno de mooiste die u in Sardinië tegen zult komen. Ze dalen af naar de drukkere Piazza Yenne en Largo Carlo Felice, waar de meeste winkels, restaurants, banken en hotels zijn gevestigd. Verder vindt u beneden in Cagliari in de portieken van Via Roma aan de havenkant nog meer winkels en bars.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cagliari zijn het archeologisch museum met een indrukwekkende collectie Nuragische standbeelden, de stadsmuren met de twee Pisaanse torens die uitkijken over de Middellandse Zee, de haven en de kathedraal, allemaal binnen loopafstand van elkaar. Er zijn hier en daar ook Romeinse overblijfselen te vinden, waaronder een indrukwekkend amfitheater. Bovendien kunt u er excursies maken naar Nora, de meest complete antieke plek op Sardinië, en de eilanden Sant’Antioco en San Pietro.

Bijna alle bezienswaardigheden die u kunt bezoeken in Cagliari zijn te vinden in de oude Castellowijk op de heuvel met uitzicht op de haven. De meest sfeervolle toegang tot deze plek is via het monumentale Bastione San Remy op de Piazza Costituzione, waar de negentiende-eeuwse imperialistische sfeer wordt gecombineerd met graffiti en onkruid dat uit de muren groeit. Het is de moeite waard om de vele trappen te beklimmen om de mooiste uitzichten van Cagliari over de haven en de lagunes te bewonderen.

Must sees in Cagliari

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Cagliari

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Check point: Via Sant'Agostino

  De haven bereiken per

  • Auto

   The SS.131 superstrada fast road between Sassari and Cagliari is Sardinia’s principal road. On approaching Cagliari, follow the signs for "Cagliari Port" (centre).
   Auto

   Parkeerinformatie

   CAGLIARI CRUISE PORT Srl
   Port of Cagliari - Molo Rinascita
    
   Tel. +39 070 660323
    
   • Security-monitored parking lot 
   • Insurance included
   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo

   VERVOER DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv/Mobile Home/Camper 8 € 70
  • Trein

   The port of Cagliari is well served by train and bus services from Sardinia’s other ports and main airports. If travelling from Olbia or Porto Torres, you can reach Cagliari by either bus or train. From Arbatax or Alghero, there is a bus service only. The buses stop in “Piazza Matteotti”, just a short walk from the port gate.
   Trein
  • Vliegtuig

   Cagliari Elmas is Sardinia’s main airport, with regular flights to and from most major Italian cities, and Rome and Milan in particular. The airport is around 8 km from the port and the journey takes about 15 minutes by taxi. A bus service operated by the ARST bus company is also available, with buses running approximately every 30 minutes. The bus stops in “Piazza Matteotti”, just a short walk from the port gate.


   Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!

   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.