Cagliari

Cagliari Cruise

De kenmerkende heuvels van het oude dorp

Vanaf een MSC schip op de Middellandse Zee is het uitzicht op Cagliari, de hoofdstad en de belangrijkste haven van Sardinië, adembenemend.Gekenmerkt door de historische kern binnen een beschermende ring van Pisaanse vestingwerken, wordt Cagliari's uitzicht versierd met de kalme lagunes in het oosten en westen van de stad, een habitat voor kraanvogels, aalscholvers en flamingo's.

Tijdens uw excursie naar het centrum van Cagliari zijn de promenades langs de Via Manno de mooiste die u in Sardinië tegen zult komen. Ze dalen af naar de drukkere Piazza Yenne en Largo Carlo Felice, waar de meeste winkels, restaurants, banken en hotels zijn gevestigd. Verder vindt u beneden in Cagliari in de portieken van Via Roma aan de havenkant nog meer winkels en bars.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cagliari zijn het archeologisch museum met een indrukwekkende collectie Nuragische standbeelden, de stadsmuren met de twee Pisaanse torens die uitkijken over de Middellandse Zee, de haven en de kathedraal, allemaal binnen loopafstand van elkaar. Er zijn hier en daar ook Romeinse overblijfselen te vinden, waaronder een indrukwekkend amfitheater. Bovendien kunt u er excursies maken naar Nora, de meest complete antieke plek op Sardinië, en de eilanden Sant’Antioco en San Pietro.

Bijna alle bezienswaardigheden die u kunt bezoeken in Cagliari zijn te vinden in de oude Castellowijk op de heuvel met uitzicht op de haven. De meest sfeervolle toegang tot deze plek is via het monumentale Bastione San Remy op de Piazza Costituzione, waar de negentiende-eeuwse imperialistische sfeer wordt gecombineerd met graffiti en onkruid dat uit de muren groeit. Het is de moeite waard om de vele trappen te beklimmen om de mooiste uitzichten van Cagliari over de haven en de lagunes te bewonderen.

Cruises van / naar Cagliari (Sardinië) in 2023

Excursies en activiteiten Cagliari (Sardinië)