Civitavecchia/Rome

Het indrukwekkende fort van Michelangelo
Een majestueuze barokke kathedraal
Zeevruchten om van te watertanden

Vind mediterrane cruises

Civitavecchia/Rome

Ontdek een duizendjarige geschiedenis

De haven van Civitavecchia is een van de grootste in Italië en is natuurlijk een bestemming van MSC Cruises in het Middellandse Zeegebied. Civitavecchia heeft een eeuwenoude geschiedenis vanwege de baaien langs de kust, die een perfecte schuilplaats boden aan schepen, waardoor het een natuurlijke haven werd, lang voordat cruiseschepen de zeeën bevoeren. De haven stond voor de Romeinen bekend als Centumcellae.

Tijdens uw verblijf in Civitavecchia kunt u het centrum gemakkelijk te voet bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Forte Michelangelo, gebouwd door Bramante in de 16e eeuw, de oude muren van de haven, waarbij een fontein van travertin marmer gemaakt door Vanvitelli staat, en de Rots, een onverwoestbaar fort dat al duizend jaar uitkijkt over de stad en de haven.

In Piazza Vittorio Emanuele II, het centrale plein van Civitavecchia, kunt u de majestueuze barokke kathedraal gewijd aan St. Francis bewonderen, welke aan het eind van de 18e eeuw werd gebouwd op een kleinere kerk die niet groot genoeg meer was om de groeiende kerkgemeenschap op te vangen.

Piazza Leandra in het historische centrum is een typisch Italiaanse piazza met een fontein in het midden, gewijd aan Leandro, een oude zeeman uit de middeleeuwen die zijn medeburgers overhaalde om zich te vestigen aan de Middellandse kust, ondanks het gevaar van invasies door Saraceense piraten.

Er zijn tal van bars en restaurants die zeevruchten serveren, van gepocheerde babyoctopus tot gefrituurde rucola en gevulde inktvis of de pizza alla civitavecchiese met ansjovis en knoflook. De baden van Taurine uit de nog oudere Etruskaanse periode vormen een grote archeologische vindplaats, slechts een paar kilometer buiten de stad; een plek die wij zeer aanraden aan de wereldreiziger met een passie voor oude geschiedenis.

Must sees in Civitavecchia

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Civitavecchia

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Banchina crocieristica 12 Bis Nord
  Entrata Varco Vespucci

  De haven bereiken per

  • Auto

   Vanuit het zuiden of het noorden neemt u op de A12 de afslag Civitavecchia Noord en volg de borden naar Civitavecchia port, "Varco Vespucci". Rijd de poort binnen bij de Varco Vespucci ingang en volg de borden naar Pacheggio Bramante (in de richting van gates 10-13).
   Auto

   Parkeerinformatie

   PORT MOBILITY S.p.A
   Localita Prato del Turco
   00053 Civitavecchia
   Tel. +39 0766366566
   E-mail: portoperations@portmobility.it 


   • Gratis shuttle service
   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo

   VERVOER DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv/Van/Camper 3 € 41
   Auto/Suv/Van/Camper 5 € 68
   Auto/Suv/Van/Camper 8 € 85
   Auto/Suv/Van/Camper 9 € 103
   Auto/Suv/Van/Camper 10 € 116
   Auto/Suv/Van/Camper 11 € 130
   Auto/Suv/Van/Camper 12 € 144
   Auto/Suv/Van/Camper 13 € 151
  • Trein

   Civitavecchia station ligt gelegen in Viale della Repubblica. 
   U kunt de haven bereiken per taxi (5 min.), te voet (20 min.) of met de bus (10 min.).
   Trein
  • Vliegtuig

   Fiumicino (Leonardo da Vinci) Airport.
   Er is een trein pendeldienst tussen de luchthaven Fiumicino en Roma Termini treinstation, vanwaar u verder kunt gaan naar Civitavecchia met de trein.
   Als alternatief kunt u een taxi nemen rechtstreeks van Fiumicino naar de haven. De reis duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van het verkeer.
   Wij raden u aan om vooraf een prijs af te spreken met de chauffeur.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.