Civitavecchia/Rome

Civitavecchia cruise

Ontdek een duizendjarige geschiedenis

De haven van Civitavecchia is een van de grootste in Italië en is natuurlijk een bestemming van MSC Cruises in het Middellandse Zeegebied.Civitavecchia heeft een eeuwenoude geschiedenis vanwege de baaien langs de kust, die een perfecte schuilplaats boden aan schepen, waardoor het een natuurlijke haven werd, lang voordat cruiseschepen de zeeën bevoeren. De haven stond voor de Romeinen bekend als Centumcellae.

Tijdens uw verblijf in Civitavecchia kunt u het centrum gemakkelijk te voet bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Forte Michelangelo, gebouwd door Bramante in de 16e eeuw, de oude muren van de haven, waarbij een fontein van travertin marmer gemaakt door Vanvitelli staat, en de Rots, een onverwoestbaar fort dat al duizend jaar uitkijkt over de stad en de haven.

In Piazza Vittorio Emanuele II, het centrale plein van Civitavecchia, kunt u de majestueuze barokke kathedraal gewijd aan St. Francis bewonderen, welke aan het eind van de 18e eeuw werd gebouwd op een kleinere kerk die niet groot genoeg meer was om de groeiende kerkgemeenschap op te vangen.

Piazza Leandra in het historische centrum is een typisch Italiaanse piazza met een fontein in het midden, gewijd aan Leandro, een oude zeeman uit de middeleeuwen die zijn medeburgers overhaalde om zich te vestigen aan de Middellandse kust, ondanks het gevaar van invasies door Saraceense piraten.

Er zijn tal van bars en restaurants die zeevruchten serveren, van gepocheerde babyoctopus tot gefrituurde rucola en gevulde inktvis of de pizza alla civitavecchiese met ansjovis en knoflook. De baden van Taurine uit de nog oudere Etruskaanse periode vormen een grote archeologische vindplaats, slechts een paar kilometer buiten de stad; een plek die wij zeer aanraden aan de wereldreiziger met een passie voor oude geschiedenis.

Cruises vanaf/naar Civitavecchia (Rome) in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Toegang tot de haven van Civitavecchia vanaf Varco Vespucci en volg de borden naar de parkeerplaats "Bramante" (pier 10-13). MSC Parking wordt door Port Mobility aangeboden als selfservice en bevindt zich in de haven richting de zuidpoort. De parkeerplaats is verbonden via een gratis pendeldienst die u rechtstreeks naar de opstappier brengt. Openingstijden: 06:00 tot 21:00 uur. De parking wordt altijd bewaakt door een Port Mobility-operator.

PORT MOBILITY S.p.A
CIVITAVECCHIA - SHUTTLE Parking

 

Adres: Località Prato del Turco, 00053 Civitavecchia

Tel. +39 0766366566
E-mail: portoperations@portmobility.it

Website: www.civitavecchia.portmobility.it

  • Gratis pendeldienst
  • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reispapieren
Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

VOERTUIG DAGEN TARIEF
Auto/Suv/Busje/Camper 3 € 41
Auto/Suv/Busje/Camper 5 € 68
Auto/Suv/Busje/Camper 8 € 76
Auto/Suv/Busje/Camper 9 € 103
Auto/Suv/Busje/Camper 10 € 116
Auto/Suv/Busje/Camper 11 € 130
Auto/Suv/Busje/Camper 12 € 144
Auto/Suv/Busje/Camper 13 € 151

Station Civitavecchia bevindt zich in Viale della Repubblica.
U kunt de haven bereiken :

  • Met de taxi (5 min.)
  • Op wandelafstand (20 min.)
  • Met de bus (10 min.).

Luchthaven Fiumicino (Leonardo da Vinci). (https://fiumicinoairport.com)
Er is een treinpendeldienst tussen de luchthaven Fiumicino en het treinstation Roma Termini, vanwaar u met de trein naar Civitavecchia kunt gaan.
Als alternatief kunt u een taxi rechtstreeks van Fiumicimo naar de haven nemen met de taxi. De reis duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van het verkeer.
We raden u aan om vooraf met de chauffeur de prijs te controleren en af te spreken.

Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!