Napels

Een levendige mediterrane haven
Een stadscentrum als een buitenmarkt
Gehecht aan zijn rituelen en heiligen

Vind mediterrane cruises

Napels

Het adembenemende Maschio Angioino, symbool van de stad

Napels is een grote, levendige mediterrane haven, met een centrum vol lokale schatten die u kunt ontdekken tijdens uw MSC mediterrane cruise-excursie.

Een reis naar Napels is niet compleet als u het gebied tussen Piazza Garibaldi en Via Toledo niet bezocht heeft, wat ongeveer het Romeinse Neapolis was (het meeste is nog niet uitgegraven zoals in vele andere Italiaanse steden).


Het oude gedeelte van Napels, de centro storico, bestaat uit de hoofdstraten Via dei Tribunali en Via San Biagio dei Librai (de laatste staat ook bekend als “Spaccanapoli” omdat het Napels letterlijk in tweeën splijt), die nog dezelfde routes hebben als de oude Romeinse wegen. Dit is het levendigste en drukste deel van Napels. Het is als een kashba vol mensen, geluid en energie, waardoor het gebrek aan elegantie wordt gecompenseerd. Maar het is de meest interessante wijk en zeker een aanrader tijdens een reis naar Napels. De Duomo is een gotisch gebouw uit de vroege dertiende eeuw (hoewel met een laat negentiende-eeuwse neogotische gevel), gewijd aan de beschermheilige van de stad, San Gennaro


MSC mediterrane cruises bieden ook excursies naar Pompeï. Pompeï was een van de belangrijkste Romeinse handelscentra in Campanië, een luxe resort voor rijke patriciërs en een handelsstad die wijn en vis exporteerde. Door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus werd het stadje als het ware bevroren in de tijd.


Er kunnen ook excursies worden gemaakt naar het eiland Capri, een plek van legendes en de thuisbasis van de mythische sirenen, maar ook een gewilde plek voor de superrijken. Tegenwoordig is het een populaire plek voor dagjesmensen uit het binnenland.

 

Het is zeker een bezoekje waard, maar de originele sferen uit de geschiedenis zijn ver te zoeken.

Must sees in Napels

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Naples

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Stazione Marittima - Molo Beverello

  De haven bereiken per

  • Auto

   Vanaf de A1 Milaan naar Napels, rijd u over de A3 snelweg in de richting van Napels en volg de borden naar Napels centrum. Neem de afslag naar Napels centrum. Wanneer u in het centrum aangekomen bent, rijd dan richting Via Marina. De haven is in tegenovergestelde richting van Maschio Angioino en Piazza Municipio. Op de A3 Salerno naar Reggio Calabria, richting Napels volgt u de borden naar de haven en centrum. Neem de afslag naar Napels centrum. Wanneer u aankomt in Napels, volg dan de weg naar Via Marina.

   Auto

   Parkeer informatie

   TERMINAL NAPOLI
   Opgelet: De parking in Napels zal gesloten zijn vanaf 3 juni 2019 tot 29 juli 2019.
    
   Molo Angioino Stazione Marittima - 80133 Naples
   Tel. +39 081 5514448 
    
   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Book your parking with MSC

   park_and_cruise_logo

   VEHICLE DAYS RATES
   Auto/Suv/Van/Camper 8 € 90,00
  • Trein

   Het Naples Garibaldi station is op 3 km afstand vanaf de haven, op 20 minuten loopafstand of 7 minuten met de taxi. Er rijden ook bussen. Het Mergellina station is op 9 km afstand vanaf de haven en vanaf hier kunt u met de taxi naar de haven. Reistijd bedraagt ongeveer 25 minuten, afhankelijk van het verkeer. Het Campi Flegrei treinstation is op 6,5 km afstand en is te bereiken met taxi.
   Trein
  • Vliegtuig

   Het Capodichino vliegveld is op ongeveer 7 km afstand vanaf de haven, u kunt hier komen met de taxi of bus. De Alibus service maakt maar 2 stops bij Piazza Garibaldi en Piazza Municipio en het bedrag wordt aan boord betaalt. De bussen vertrekken voor de aankomsthal.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.