Venetië

De basiliek van San Marco en het Dogepaleis 
Het San Marco-plein, het hart van de stad
Murano en zijn glasblaaskunst

Vind mediterrane cruises

Venetië

La Serenissima, parel van schoonheid

MSC Cruises excursies aan wal biedt een goede kans om de monumenten te bezoeken die het populairst zijn in Venetië: de Basilica di San Marco, het mausoleum van de beschermheilige van de stad en de Palazzo Ducale, de thuisbasis van de doge en alle raden van bestuur.


Dit zijn zeker de meest imponerende structuren in Venetië: de eerste is een met mozaïek bekleed embleem van Byzantijnse oorsprong, het tweede is misschien wel het mooiste van alle wereldlijke gotische gebouwen. En u wordt beloond voor het bezoeken van elke parochie: er zijn meer dan vijftig kerken die het waard zijn om te bezoeken en een lijst van belangrijke schilderijen en sculpturen die ze bevatten is zelfs twee keer zo lang. 

Geniet van uw cruisevakantie in Venetië en wandel door de Piazza San Marco: de enige piazza in Venetië, alle andere pleinen zijn campi of campielli. De parades, festiviteiten en markten trekken altijd veel bezoekers. De grootste bezienswaardigheid was ooit de handelsbeurs, bekend als de Fiera della Sensa, het middelpunt van de Piazza in de twee weken na de Hemelvaartsceremonie van het huwelijk van Venetië met de zee. Tegenwoordig is het plein het middelpunt van de bezigheden rond Carnaval

De koffiewinkels van de Piazza waren een essentieel onderdeel van de achttiende-eeuwse jetset en de twee overgebleven koffiewinkels uit die periode, Florian en Quadri, behoren nog steeds tot de duurste van de stad. De glasblazerij is wat Murano bekend maakte in heel Europa en de ovens vormen de enige overgebleven productiezone van Venetië. 

De panden die u vindt in de straten van Murano zijn veelal winkels die glaswerken verkopen en het is moeilijk om een paar meter op dit eiland af te leggen zonder uitgenodigd te worden om een showroom binnen te stappen. Bij sommige van deze winkels zijn ovens aangesloten. U zou de kans moeten grijpen om de verbluffend bekwame ambachtslieden in actie te zien.

Must sees in Venetië

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Venetië

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  VTP (Venezia terminal Passeggeri)

  De haven bereiken per

  • Auto

   Leave the motorway to Venice at the Venezia-Porto exit and follow the signs for Venezia - Stazione Marittima - Terminal Passeggeri.  
   Venice Passenger Terminal website for useful information: www.vtp.it
   Auto

   Parkeerinformatie

   PARCHEGGIO VTP  (Venezia Terminal Passeggeri)
   Marittima Fabbricato 248
   30135 Venetië — Italië
    
   • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor het vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en u geniet van dezelfde verlaagde tarieven bij het presenteren van uw cruisereisdocumenten.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo

   Véhicule Jours Tarifs
   Auto, Suv 4 60 €
   Caravan, Mobile Home 4 120 €
   Auto, Suv 5 75 €
   Caravan, Mobile Home 5 150 €
   Auto, Suv 6 90 €
   Caravan, Mobile Home 6 180 €
   Auto, Suv 7 105 €
   Caravan, Mobile Home 7 210 €
   Auto, Suv 8 105 €
   Caravan, Mobile Home 8 210 €
   Auto, Suv 9 115 €
   Caravan, Mobile Home 9 230 €
   Auto, Suv 10 125 €
   Caravan, Mobile Home 10 250 €
   Auto, Suv 13 155 €
   Caravan, Mobile Home 13 310 €
   Auto, Suv 16 185 €
   Caravan, Mobile Home 16 370 €
   Auto, Suv 20 225 €
   Caravan, Mobile Home 20 450 €
  • Trein

   Santa Lucia Station St. Lucia Railway station is just a short walk from Piazzale Roma (approx.600 metres), where you can take the People Mover train to the Marittima terminal entrance for a modest fare.  

   Venezia-Mestre Station
   The railway station is approximately 10 km from the Cruise Terminal. Taxi service available.
   Trein
  • Vliegtuig

   A taxi service is available to take you from Marco Polo airport to the Stazione Marittima cruise terminal. The journey takes approximately 20 minutes, depending on the traffic.  
   Alternatively, you can take a taxi boat. An MSC shuttle service is also available. 
   Please go to the MSC booth just outside the arrivals hall on your right.


   Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!

   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.