Venetië - Marghera

INSCHEPING VOOR CRUISES VANUIT VENETIË - MARGHERA

Alle inschepingsprocedures, inclusief de bagageafgifte, vinden plaats in de Cruise Terminal van Venetië in het Maritiem Station van Venetië (Venice Passenger Terminal), daarom worden de gasten vriendelijk verzocht niet zelfstandig de haven van Marghera te bereiken.
Het cruiseschip vertrekt vanuit de haven van Marghera. Een transfer per ferry van Venice Cruise Terminal naar Marghera haven wordt georganiseerd door MSC Cruises.  Gasten met een handicap of beperkte mobiliteit moeten contact opnemen met hun erkende reisbureaus of het MSC contact center voor speciale regelingen.
Gasten die aan boord gaan in Venetië en de stad willen bezoeken, kunnen dit doen op de laatste dag van hun cruise. Ze kunnen kiezen voor een van de MSC Excursies die beschikbaar zijn voor de ontschepingsdag of ervoor kiezen om de stad autonoom te verkennen.

Venice Cruise

La Serenissima, parel van schoonheid

MSC Cruises excursies aan wal biedt een goede kans om de monumenten te bezoeken die het populairst zijn in Venetië: de Basilica di San Marco, het mausoleum van de beschermheilige van de stad en de Palazzo Ducale, de thuisbasis van de doge en alle raden van bestuur.
Dit zijn zeker de meest imponerende structuren in Venetië: de eerste is een met mozaïek bekleed embleem van Byzantijnse oorsprong, het tweede is misschien wel het mooiste van alle wereldlijke gotische gebouwen. En u wordt beloond voor het bezoeken van elke parochie: er zijn meer dan vijftig kerken die het waard zijn om te bezoeken en een lijst van belangrijke schilderijen en sculpturen die ze bevatten is zelfs twee keer zo lang. 

Geniet van uw cruisevakantie in Venetië en wandel door de Piazza San Marco: de enige piazza in Venetië, alle andere pleinen zijn campi of campielli. De parades, festiviteiten en markten trekken altijd veel bezoekers. De grootste bezienswaardigheid was ooit de handelsbeurs, bekend als de Fiera della Sensa, het middelpunt van de Piazza in de twee weken na de Hemelvaartsceremonie

 

Gasten met een MSC excursie in Venetië worden rechtstreeks van het schip (aangemeerd in Marghera) per boot naar het San Marcoplein gebracht, waar ze genieten van een rit van ongeveer 45 minuten over het kanaal van Venetië. Het team van MSC Excursies aan boord zorgt voor elk detail.

Cruises van / naar Venetië - Marghera in 2024

Excursies en activiteiten Venetië - Marghera

 

Gasten met een MSC excursie in Venetië worden rechtstreeks van het schip (aangemeerd in Marghera) per boot naar het San Marcoplein gebracht, waar ze genieten van een rit van ongeveer 45 minuten over het kanaal van Venetië. Het team van MSC Excursies aan boord zorgt voor elk detail.

  • Filter op
  • Categorie
    • Selecteer categorie
  • Wis Filters
  • Sorteren op
  • Duur

Filter op

Filters

Sluit

Sorteren op duur

Wis Filters

Alle excursies zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Meld u aan om de beschikbare excursies voor uw cruise te bekijken.
Download pdf

We updaten voortdurend onze brede en afwisselende selectie van excursies aan wal om van uw cruisevakantie een onvergetelijke ervaring te maken. Sommige excursies kunnen ook beschikbaar zijn op inschepings- of ontschepingsdagen, terwijl u tijdens de zeedagen kunt genieten van activiteiten aan boord.

Toegangsprijs voor Venetië

Hoe werkt het?

Vanaf 25 april 2024 moeten de dagelijkse bezoekers die Venetië bezoeken tussen 8:30 en 16:00 € 5 betalen voor ze naar binnen gaan. Gasten die van en naar de cruiseterminal Stazione Marittima reizen om in of uit te schepen hoeven niet te betalen, zolang ze Venetië niet binnenkomen.

 

Raadpleeg de kaart: https://cda.ve.it/

 

Houd er rekening mee dat de volgende categorieën zijn vrijgesteld van het betalen van de vergoeding:

-Gasten van inschepende en ontschepende cruiserederijen die naar Venetië reizen en alleen naar de cruiseterminal gaan op de dag van inscheping en ontscheping, hoeven zich niet te registreren (als ze de oude stad niet binnengaan);
-• Toeristen die overnachten in Venetië, Marghera of Mestre (al onderworpen aan de toeristenbelasting die van toepassing is op bezoekers met overnachting) en gasten van MSC Stay & Cruise;

-Gasten die vanaf treinstation Venetië Santa Lucia rechtstreeks naar het Maritiem Station gaan, hoeven zich niet te registreren (als ze de oude stad niet binnengaan);
-Mensen die bijvoorbeeld in Venetië zijn geboren, moeten alleen hun identiteitskaart (of een ander document waarop de geboorteplaats staat) laten zien;
-Jongeren onder de 14 jaar moeten alleen hun identiteitskaart laten zien;

-Inwoners van de regio Veneto;
-Houders van de Europese gehandicaptenkaart en hun begeleider;

-Mensen die naar Venetië gaan voor school, werk of medische zorg.

 

Hoe betaal ik het entreegeld voor Venetië?

Het nieuwe betalingssysteem vereist dat de meeste bezoekers een QR-code krijgen met een bewijs van betaling of vrijstelling (kijk op https://cda.ve.it/en/faq#persons-exempt voor meer informatie).

 

Om uw QR-code voor uw aankomst te verkrijgen, kunt u terecht op https://cda.ve.it/ en de instructies volgen.

Hoewel er geen fysieke barrières zijn om Venetië binnen te komen, kan de lokale politie u op elk moment van uw verblijf benaderen en u vragen om uw QR-code of een ander bewijs van betaling/vrijstelling te tonen. Als u dit niet kunt tonen, kan dit leiden tot een boete van € 50 tot € 300.

 

Houd er rekening mee dat MSC niet aansprakelijk kan worden gesteld voor het niet naleven van het bovenstaande.

MSC Excursies

Gasten die geboekt hebben voor een excursie naar Venetië die beheerd wordt door MSC Cruises hoeven deze kosten niet rechtstreeks te betalen, want wij verwerken dit namens hen en schrijven het af van hun boordrekening. We raden alle bezoekers die van plan zijn om Venetië op eigen gelegenheid te bezoeken aan om hun QR-code te verkrijgen voordat ze de stad binnengaan.

MSC Stay & Cruise Venetië

Als u een hotelverblijf in Venetië hebt geboekt via het MSC Stay & Cruise programma, bent u vrijgesteld van het betalen van de Venice Access Fee. U moet zich echter nog wel registreren voor de vrijstelling en uw QR-code verkrijgen.

REIZEN NAAR DE CRUISE TERMINAL VAN VENETIË - MARGHERA

AUTO

Verlaat de snelweg naar Venetië bij de afslag Venezia-Porto en volg de borden Venezia - Stazione Marittima - Terminal Passeggeri. De parkeerservice voor MSC cruisepassagiers wordt verzorgd door de partner VTP (Venezia Terminal Passeggeri S.p.A.). De parkeerfaciliteiten bevinden zich in het havengebied, vlak voor de inschepingsterminals. Alleen door online te reserveren is uw parkeerplaats gegarandeerd.

 


 

PARKEREN VTP (Venezia Terminal Passeggeri)

TREIN

Treinstation Santa Lucia - U kunt lopen naar Piazzale Roma (ongeveer 600 meter), waar u de People Mover-trein kunt nemen naar de ingang van de Marittima-terminal. Bij aankomst bij de ingang van de Marittima-terminal brengt een interne shuttle u naar de cruiseterminal waar u de bagage kunt afgeven en kunt inchecken.

 

Venezia-Mestre Station - Het station ligt op ongeveer 10 km van de Cruise Terminal. U kunt een offerte aanvragen voor de MSC Transfer service via het MSC Call Center of uw reisagent.

VLIEGTUIG

(https://www.veneziaairport.it/en/) ligt op ongeveer 20 minuten van de cruisehaven, afhankelijk van het verkeer. U kunt de MSC Transfer service ook aanvragen door ons contactcentrum of uw reisagent te bellen. U vindt ook een MSC-stand net buiten de aankomsthal aan uw linkerhand om uw afspraken vast te leggen. Wanneer u aankomt bij de ingang van de Marittima terminal brengt een interne shuttle u naar uw cruiseterminal waar u uw bagage kunt afgeven en kunt inchecken. MSC Fly&Cruise gasten hebben hun transfer inbegrepen in het pakket.

 

Rijdt u naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO krijgen MSC-klanten 5% korting op parkeren in de buurt van de belangrijkste luchthavens in Europa. Boek nu voor de beste deal!