Venetië

Venice Cruise

La Serenissima, parel van schoonheid

MSC Cruises excursies aan wal biedt een goede kans om de monumenten te bezoeken die het populairst zijn in Venetië: de Basilica di San Marco, het mausoleum van de beschermheilige van de stad en de Palazzo Ducale, de thuisbasis van de doge en alle raden van bestuur.

Dit zijn zeker de meest imponerende structuren in Venetië: de eerste is een met mozaïek bekleed embleem van Byzantijnse oorsprong, het tweede is misschien wel het mooiste van alle wereldlijke gotische gebouwen. En u wordt beloond voor het bezoeken van elke parochie: er zijn meer dan vijftig kerken die het waard zijn om te bezoeken en een lijst van belangrijke schilderijen en sculpturen die ze bevatten is zelfs twee keer zo lang. 

Geniet van uw cruisevakantie in Venetië en wandel door de Piazza San Marco: de enige piazza in Venetië, alle andere pleinen zijn campi of campielli. De parades, festiviteiten en markten trekken altijd veel bezoekers. De grootste bezienswaardigheid was ooit de handelsbeurs, bekend als de Fiera della Sensa, het middelpunt van de Piazza in de twee weken na de Hemelvaartsceremonie van het huwelijk van Venetië met de zee. Tegenwoordig is het plein het middelpunt van de bezigheden rond Carnaval

De koffiewinkels van de Piazza waren een essentieel onderdeel van de achttiende-eeuwse jetset en de twee overgebleven koffiewinkels uit die periode, Florian en Quadri, behoren nog steeds tot de duurste van de stad. De glasblazerij is wat Murano bekend maakte in heel Europa en de ovens vormen de enige overgebleven productiezone van Venetië. 

De panden die u vindt in de straten van Murano zijn veelal winkels die glaswerken verkopen en het is moeilijk om een paar meter op dit eiland af te leggen zonder uitgenodigd te worden om een showroom binnen te stappen. Bij sommige van deze winkels zijn ovens aangesloten. U zou de kans moeten grijpen om de verbluffend bekwame ambachtslieden in actie te zien.

 

Reisadvies voor excursies in Venetië, vanaf 24 juli 2021
In het licht van de laatste beslissing van de Italiaanse regering, vanaf 24 juli 2021 zullen gasten met excursies gepland in Venetië ontschepen in Monfalcone en zullen dan naar Venetië gebracht worden per beschermde bus (90 min transfer), waar de excursies zullen doorgaan zoals gepland en onder het standaard MSC gezondheids- en veiligheidsprotocol.

Cruises vanaf/naar Venetië in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Reisadvies voor cruises met Venetië als vertrekpunt, vanaf 24 juli 2021
In het licht van het laatste besluit van de Italiaanse regering, gelieve er rekening mee te houden dat vanaf 24 juli 2021 alle gezondheids- en veiligheidscontroles (inclusief gezondheidsonderzoek, temperatuurmeting en de antigeen swab test) en check-in procedures (inclusief bagage aflevering), regelmatig zullen worden gehouden in het Venetië Maritiem Station (Cruise Terminal), volgens het oorspronkelijke reisprogramma; alle inschepende gasten zullen dan worden overgebracht per beschermde bus naar Monfalcone (90 min transfer), waar ze aan boord van het schip zullen gaan na een snelle documentencontrole. Gezondheids- en veiligheidscontroles en check-in zullen niet mogelijk zijn in Monfalcone. Bij ontscheping in Monfalcone aan het einde van de cruise, krijgen de gasten de retourtransfer naar Venetië (cruiseterminal/luchthaven/treinstation, volgens het oorspronkelijke reisprogramma).

Verlaat de snelweg naar Venetië bij de afslag Venezia-Porto en volg de borden naar Venezia - Stazione Marittima - Terminal Passeggeri. MSC Parking wordt aangeboden door PARCHEGGIO VTP (Venezia Terminal Passeggeri) als een self-service en is gelegen in het havengebied net voor de inscheping terminals. Enkel door vooraf te reserveren kan uw plaats gegarandeerd worden aangezien de faciliteit beperkte slots heeft.

Website van Venice Passenger Terminal voor nuttige informatie: www.vtp.it

MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij de aanbieder worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reisdocumenten.

PARCHEGGIO VTP  (Venezia Terminal Passeggeri)
 
Adres: Port of Venice - Cruise Terminal
Tel. +39 041 2403090
  • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reisdocumenten.
Bekijk tarieven

Parkeer tarieven

VOERTUIG DAGEN TARIEF
Auto, Suv 4 60 €
Caravan, Mobile Home 4 120 €
Auto, Suv 5 75 €
Caravan, Mobile Home 5 150 €
Auto, Suv 6 90 €
Caravan, Mobile Home 6 180 €
Auto, Suv 7 105 €
Caravan, Mobile Home 7 210 €
Auto, Suv 8 105 €
Caravan, Mobile Home 8 210 €
Auto, Suv 9 115 €
Caravan, Mobile Home 9 230 €
Auto, Suv 10 125 €
Caravan, Mobile Home 10 250 €
Auto, Suv 13 155 €
Caravan, Mobile Home 13 310 €
Auto, Suv 16 185 €
Caravan, Mobile Home 16 370 €
Auto, Suv 20 225 €
Caravan, Mobile Home 20 450 €

Station Santa Lucia Station ligt op slechts een korte wandeling van Piazzale Roma (ongeveer 600 meter), waar u voor een bescheiden tarief de People Mover-trein naar de ingang van de Marittima-terminal kunt nemen.
Società Cooperativa Venezia 1907 biedt een bagagevervoer in het treinstation, dat uw bagage rechtstreeks naar uw cruiseschip zal brengen. Aangewezen personeel op perron 1 zal uw gelabelde bagage ophalen (labels worden bij uw cruisetickets verstrekt of als alternatief verstrekt door de "Società Cooperativa Venezia 1907) en afleveren bij het schip. MSC Cruises kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele problemen met de service en eventuele klachten moeten worden gericht aan de serviceprovider.

Station Venezia-Mestre
Het treinstation ligt op ongeveer 10 km van de cruiseterminal. Taxi service beschikbaar.

Er is een taxiservice beschikbaar om u van de luchthaven Marco Polo  (https://www.veneziaairport.it/en/naar de cruiseterminal Stazione Marittima te brengen. De reis duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer.
Als alternatief kunt u een taxiboot nemen. Er is ook een MSC-pendeldienst beschikbaar.
Ga naar de MSC-stand net buiten de aankomsthal aan uw rechterhand.

Gaat u met de auto naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO profiteren MSC-klanten van een korting van 5% op parkeren bij de belangrijkste luchthavens in Europa. Reserveer nu voor de beste deal!