Familie en kinderen

Een familievakantie

De Zee was nooit zo Speels
De Zee was nooit zo Speels

MSC-gezinscruises geven ouders en kinderen niet alleen de gelegenheid om samen plezier te maken, maar ook om ieder hun eigen gang te laten gaan, zodat de ouders even aan elkaar toe komen terwijl de kinderen zich vermaken. Wij zijn trots op onze reputatie als rederij die weet hoe je het kinderen naar de zin maakt en willen hier ook op voortborduren door extra aandacht te besteden aan de wensen van jonge en oudere kinderen, die van tieners en die van de ouders.

MSC SHIP

BOUW JE EIGEN MSC-SCHIP

Ontwerp uw eigen MSC schip en deel je creaties met ons!


Bouw uw eigen MSC cruiseschip met Lego, upload en deel de foto’s van uw beste creaties. Tag ons op Instagram via @msccruisesofficial en gebruik de hashtag #EenWereldVolOntdekkingen.


Om u wat inspiratie te geven, is hier een klein plannetje van ons kant-en-klaar MSC LEGO schip, download het hier en bouw uw eigen MSC schip! 
  
Blijf veilig. Blijf dromen. Er wachten ontdekkingen op u.

Familie cruises

Familie Excursies

Familie Excursies

Ontdek elke bestemming met uw kinderen op een tempo dat aangepast is aan dat van gezinnen met onze Family Explorer Club en Family Funexcursies. Getalenteerde, gekwalificeerde lokale gidsen die continu in contact staan met het schip zijn uw paspoort naar nieuwe culturen, historische monumenten, natuurschoon en andere zaken.

Dineren met het gezin

Dineren met het gezin

Op een MSC Cruise kunnen u en uw kinderen genieten van een culinaire ontdekkingsreis; een breed aanbod van nationale gerechten en lokale specialiteiten uit verschillende landen en smaken van over de hele wereld maken van elke maaltijd een feest.

 • Voor steeds veranderende, internationale menu’s van hoge kwaliteit, zelfs creaties van bekroonde chefs, hoeft u niet verder te zoeken dan de hoofdrestaurants aan boord. Wilt u gewoon even wat eten, dan kunt bij het buffet terecht voor ontbijt, lunch, diner en ’s avonds voor een snack
 • Als uw kinderen wat willen gaan eten met hun nieuwe vriendjes, dan zijn onze jeugdbegeleiders van harte bereid om een oogje in het zeil te houden. Zijn ze te moe na alle activiteiten van de dag, dan kunt u er ook voor kiezen om een maaltijd in uw kajuit te laten leveren.


Maaltijden in de hoofdrestaurants en het buffet zijn inbegrepen in de prijs van uw cruise
Kid’s clubs & gezinsactiviteiten

Kid’s clubs & gezinsactiviteiten

Ontdek wat er allemaal te doen is aan boord: er is zoveel te doen dat uw kinderen zich nooit zullen vervelen! Een MSC-cruise is een belevenis voor het hele gezin in de veilige, leuke omgeving van onze cruiseschepen.
 

 • Op een MSC-cruise vindt u een breed aanbod aan activiteiten, zowel in onze speciale Kid's Clubs als elders op het schip, van sporttoernooien en quizzen tot de Doremi gezinsdisco.
 • U kunt de kinderen meenemen naar theatershows met voorstellingen die u op Broadway zou verwachten.
 • Op elke cruise organiseren we één maal het speciale evenement LEGO® Experience On Board*, waarbij het hele gezin een dag lang allerlei activiteiten met en rondom LEGO kan ondernemen.
 • Voor een extra adrenalinestoot is het op sommige schepen mogelijk om langs te roetsjen op een zip-wire, op een parcours te racen in een Formule 1 simulator op ware grootte of helemaal op te gaan in een Virtual Reality-ervaring en dan hebben we het nog niet eens gehad over de interactieve belevenis voor de zintuigen in de XD-bioscoop of de fantastische Video Gamesroom. Ontdek ook ons Fun Passforfait.
 • Van heerlijk genieten bij het zwembad of spetteren en spatteren in het aqua-park tot huiveren bij een afdaling in een kronkelende waterglijbaan, samen plezier maken in de zon is mogelijk voor het hele gezin.

*Beschikbaar op alle schepen van MSC Cruises

Diensten voor baby’s & peuters

Diensten voor baby’s & peuters

 • Baby Clubs – behalve activiteiten voor het hele gezin, bieden wij ook een Baby Club aan boord van al onze schepen met speciaal op deze leeftijdscategorie toegespitste activiteiten en faciliteiten.
 • MSC Baby Care Service -  Ook aan u, als vader of moeder, is gedacht, daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw kinderen naar de Mini Club te brengen, zodat u even ongestoord uw gang kunt gaan. Hier past goed opgeleid en gekwalificeerd personeel op uw spelende kind.
 • MSC en Chicco – op onze schepen vindt u het meest moderne, leuke en educatieve speelgoed dat speciaal voor u werd geselecteerd door het Baby Research Centre van Chicco.
 • Medisch Centrum – elk schip binnen de vloot van MSC beschikt over een goed uitgerust Medisch Centrum, met gekwalificeerd personeel en gespecialiseerde 24 uurs telemedicine-dienst voor kinderen, contact op afstand voor medische zorg. Medicijnen waarvoor geen recept nodig is, zijn verkrijgbaar aan boord.
 • 24 uur per dag Room Service – al onze restaurants en een 24-uurs Cabin Service staan voor u klaar, zodat u uw baby, zodra nodig, kunt voeden, wat voor u en uw baby wel zo prettig is.
 • Baby Wasserijdienst – In onze unieke wasserijdienst voor baby- en peuterkleding wordt kinderkleding gescheiden van ander wasgoed gewassen in een aparte machine met een speciaal wasprogramma en een wasmiddel waarmee de kleding op slechts 30°C gereinigd kan worden. Wij halen de kleding op in uw kajuit en brengen deze de volgende dag frisgewassen en gesteriliseerd weer terug: ideaal om hun kwetsbare huidje te beschermen. U vindt alle informatie hierover in uw kajuit, tezamen met een biologisch afbreekbare waszak en een coupon om in te vullen.
Familiekajuiten

Familiekajuiten

Ook voor u is er de perfecte kajuit: onze cruiseschepen bieden iedereen de gewenste ruimte, waardoor u en uw gezin ook ‘s nachts bij elkaar kunnen blijven. Ook kunt u kiezen voor kajuiten die met elkaar verbonden zijn, zodat uw kinderen zich zelfstandig voelen in een kajuit voor zichzelf.

Tijd voor uzelf

Tijd voor uzelf

Kom heerlijk even bij, ga achteroverliggen of kleed u in alle rust om en geniet van dit zalige moment. Terwijl uw kinderen zich prima vermaken in de veilige MSC Cruisesomgeving, heeft u de rust om al die dingen te doen waar u thuis nooit aan toekomt. 

 

 • Geniet van een sensuele massage in de authentieke Balinese MSC Aurea Spa of ga sporten in de gym. 
 • Kies hoe u de dag wilt doorbrengen: lekker even shoppen, een cocktail drinken of een gokje wagen in het glamoureuze casino aan boord.
 • Neem de tijd voor een romantisch dinner voor twee bij een prachtig uitzicht.
 • Bekijk welke excursies MSC Cruises aanbiedt bij elke bestemming.
Lego Experience

Lego Experience

Een keer per cruise organiseren wij een evenement vol entertainment aan boord, de LEGO® Experience On Board: een hele dag die gevuld is met activiteiten rondom LEGO. Urenlang zullen uw kinderen zich vermaken wanneer zij zitten te bouwen aan hun creaties!

Kids Clubs

Baby Club 0-3

Baby Club 0-3

Door ons partnerschap met het toonaangevende merk Chicco kunnen wij speciaal ingerichte speelruimtes met faciliteiten voor baby’s en peuters tot 3 jaar bieden. U kunt uw peuters achterlaten bij onze MSC Babycare-medewerkers of bij hen blijven en samen met hen de spelletjes spelen of het speelgoed gebruiken. Vooral onze muziek- en rijmactiviteiten die speciaal ontworpen zijn om hun nieuwsgierigheid op te wekken, zijn populair bij hen.


Beschikbaar op alle schepen van MSC Cruises.

Miniclub 3-6

Miniclub 3-6

Op de Miniclub zijn kinderen tussen de 3 en 6 jaar welkom. Hier maken zij nieuwe vriendjes en beleven ze veel plezier, geholpen door het stimulerende speelgoed dat wij dankzij ons partnerschap met LEGO® kunnen bieden. De club biedt spelletjes, organiseert evenementen en verzorgt kunstnijverheidsactiviteiten om hun fantasie te stimuleren en elke dag speciaal te maken. Op de Doremi Family Disco is het hele gezin welkom!

Beschikbaar op alle schepen van MSC Cruises.

Juniorclub 7-11

Juniorclub 7-11

De Juniorclub stimuleert het leggen van contacten en samenwerken met anderen van kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud, door middel van een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Hoogtepunten variëren van Masterchef at Sea voor Junioren en Dorebro sportwedstrijden tot onze Fire & Ice live videogame. Hou je van acteren, dansen of zingen? Dan is filmen met de Kelly & Kloe On Board Green Screen Experience echt iets voor jou!

Beschikbaar op alle schepen van MSC Cruises.
Young Club 12-14

Young Club 12-14

Met de Young Club kunnen kinderen van 12 tot 14 jaar deelnemen aan een wereld vol ontdekkingen en interactie. Elke dag valt er wel iets nieuws te beleven, met een speciaal programma vol sportwedstrijden, hi-tech games en andere leuke activiteiten. Natuurlijk is er volop gelegenheid om nieuwe vrienden te maken.

Beschikbaar op alle schepen van MSC Cruises.

Teen Club 15-17

Teen Club 15-17

Tieners van 15 tot 17 jaar zullen de tijd van hun leven hebben aan boord. De activiteiten lopen uiteen van sport- en danswedstrijden, spellen rondom sociale netwerken tot Wii, Xbox en PS4-toernooien.
 • Kinderen en tieners houden van een stevige adrenalinekick, dus geven we ze met onze Drone Academy de kans om bij avondlicht een snel vliegende drone te besturen door een hindernisbaan, wat hun vaardigheid flink op de proef zal stellen!
 • Samen met Fremantle, het bedrijf achter ‘The X Factor’, hebben we de Dance Crew Competition ontwikkeld, waarmee teams van tieners een gooi kunnen doen naar de titel Dance Crew of the Year.
 • Met onze nieuwe YouTube webserie Kajuit 12006 die met Viacom werd gemaakt, kunnen uw kinderen de tiener Markus volgen tijdens zijn eerste cruise, die uitloopt op een onverwacht avontuur!
 • Ook de tienerdisco, karaokesessies, Flash Mobs en andere thematische activiteiten maken van elke avond een feest!

Webserie

Cabin 12006 en Kelly & Kloe

Voor aanvang van uw cruise begint de cruise-ervaring al! Bekijk de webserie Cabin 12006 die werd geproduceerd door Viacom via het officiële YouTubekanaal van MSC Cruises. Leef mee met de tiener Markus wanneer hij op zijn eerste cruise een onverwacht avontuur beleeft. Kajuit 12006 op de MSC Bellissima roept veel onbeantwoorde vragen op en zorgt voor veel verrassingen, waarbij Markus en zijn vriend Lucas een mysterie oplossen met de virtuele assistent ZOE.

Kelly & Kloe Aan Boord is een webserie die het verhaal vertelt van twee meisjes – Kelly en Kloe – die samen met hun vader – de Meester – aan boord zijn van een schip van MSC Cruises. Via deze serie leren de kinderen zowel de titelsong als het bijbehorende dansje en doen zij mee aan een selfie-wedstrijd waarbij zij verkleed zijn als de personages van het verhaal. Daarbij kunnen ze creatief aan de slag door zelf een aflevering te schrijven voor deze avonturenreeks.

Awards

Maak een cruise met MSC als één familie

Door onze ervaring met de zee, die 300 jaar teruggaat, weten wij wat de wereld te bieden heeft en dit willen wij graag met u delen.
Als grootste cruiserederij van Europa nemen wij ouders en kinderen mee naar meer dan 200 geweldige bestemmingen over de hele wereld, zoals naar ons privéeiland 
Ocean Cay MSC Marine Reserve, in de Bahama’s. 

Het is niet voor niets dat de redactie van CruiseCritic ons het predicaat “Beste Cruiserederij voor Gezinnen” heeft toebedeeld bij de 2019 UK Editors’ Pick Awards en dat MSC verkozen werd tot “Beste Rederij voor Gezinscruises” bij de Wave Awards 2018.

Maak een cruise met MSC als één familie