Rijeka

Rijeka, Croatia | MSC Cruises

A pearl in the Mediterranean

Kroatië is erg populair voor zomervakanties: de zee, kristalhelder in veel gebieden, biedt buitenplezier en ontspanning. Een MSC Cruise brengt u naar Rijeka. Vanaf de kust met zijn grote haven, komt u in het historisch centrum van de stad en loopt u door de hoofdstraat, de Korzo, met zijn winkels, restaurants, oude gebouwen en de markt, met zijn kleurrijke fruit en groente kramen. Wanneer u omhoog gaat bereikt u Trsat Castle en het Sactuary met dezelfde naam: om hen te bereiken zult u eerst 561 treden moeten beklimmen!

U kunt Krk bereiken met een excursie. Het is het meest noordelijke eiland van de Middellandse Zee en het is verbonden met het vasteland door een brug: baaien, stranden en een grillige kustlijn worden gevolgd door de verschillende steden die uitkijken op de Adriatische Zee. Van deze dorpen, is Vrbnik het vermelden waard, een plaats die wereldwijd bekend staat om zijn wijn. Inderdaad, Vrbnička žlahtina, wordt geproduceerd in dit gebied, een witte en droge wijn van de inheemse žlahtina wijnstok, wat zich vertaald als ‘De edele wijn’.

U kunt Zagreb bereiken met een excursie. U zult niet worden teleurgesteld door de hoofdstad van Kroatië: het heeft twee zielen, de oude, dat doet denken aan het oude Midden-Europa, en het moderne, met bars, musea en een vurig aanbod van cultuur. De stad is verdeeld in twee zones die zijn verbonden door een kabelspoorweg. De bovenstad, gebouwd op een heuvel, is het oudste gedeelte van de stad, terwijl in de benedenstad de gebouwen uit de negentiende en de twintigste eeuw opvallen. Het Maksimir Park mag u niet missen: het is één van de oudste parken van Europa, met zijn Engelse tuinen, kunstmatige meren en paden om op te wandelen terwijl u geniet van het weelderige landschap. Tijdens een excursie ontdekt u het Nationaal park Plitvicemeren. Het merencomplex dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bestaat uit zestien meren en een onbepaald aantal watermassa’s in watervallen. Een uniek beeld dat u niet mag missen.  

Cruises van / naar Rijeka in 2023

Excursies en activiteiten Rijeka