Alexandrië Cruise

Alexandria Cruise

De oude Egyptische hoofdstad

Alexandrië was bijna duizend jaar lang de hoofdstad van Egypte en raakte daarna in de vergetelheid raakte, om in de moderne tijd herboren te worden als een Europese metropool. In het Arabisch heet de stad Al-Iskandariya, naar haar stichter Alexander de Grote.

 

Voor bezoekers die op een MSC cruise naar Egypte reizen, zijn de top drie attracties van de moderne stad de iconische bibliotheek, het Alexandria National Museum en het Romeinse theater (allemaal in de periferie van het centrum, op vijftien minuten lopen van het centrale Midan Sa'ad Zaghloul).

 

Alexandrië loopt 20 km langs de Middellandse zee zonder ooit meer dan 8 km landinwaarts te gaan - een echte stad aan het water. Met een MSC Middellandse Zee cruise excursie, kunt u ook een bezoek brengen aan de grote Corniche, die rond de oostelijke haven en langs de kust langs een reeks van stadsstranden naar Montazah en Ma'amoura slingert, uitbrandend voor het laatste strand bij Abu Qir. De meeste buitenlandse toeristen bezoeken de wijk El-Manshiya in het centrum, waar zich vele restaurants bevinden binnen enkele blokken aan weerszijden of in het binnenland van Midan Sa'ad Zaghloul.

 

De Corniche (en de briesjes die landinwaarts waaien) maken de basisoriëntatie vrij eenvoudig, maar de kleinste details kunnen nog steeds lastig zijn en zelfs de meest recente kaart toont niet alle achterafstraatjes in het centrum. Beginnend als een steegje bij Midan Sa'ad Zaghloul, wordt Sharia Nabi Daniel een drukke winkelstraat in de richting van het Masr Station. Onderweg passeert u een synagoge, een koptische kathedraal en een moskee, die allemaal te maken hebben met verschillende facetten van de geschiedenis van Alexandrië.

 

Het enige spoor van wat hier in de oudheid bestond, is het tracé van de straat, die de oude Straat van de Soma volgt, een brede, met marmer geplaveide doorgangsweg die de Arabieren in 641 verblindde, hoewel de mooiste gebouwen al verdwenen waren.

Cruises van / naar Alexandria in 2023

Excursies en activiteiten Alexandria