Durban

Durban Cruise

Explosie van kleur

Als u uitstapt van uw MSC cruise in Durban, de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika met de grootste haven van het continent, zult u overrompeld worden door de tropische kleuren en vakantie vierende mensen.
Een excursie aan wal tijdens uw MSC Zuid-Afrika cruise biedt u de mogelijkheid om Durbans op een na grootste etnische bevolkingsgroep te ontdekken, de Indiase bevolkingsgroep. De Indiase moskeeën, bazaars en tempels staan in contrast met de Victoriaanse gebouwen van het koloniale centrum.

Het drukke doolhof van bazaars, steegjes en moskeeën, te vinden in het Indiase gedeelte rond Dr Yusuf Dadoo Street, is het verkennen waard. Er zijn enkele uitstekende restaurants rond Durbans fotogenieke havengebied te vinden. Durbans stadscentrum groeide rond het aankomstpunt van de eerste blanke kolonisten, en de overblijfselen van het historische hart zijn geconcentreerd rond Francis Farewell Square.

Op het strand van Durban, aan de oostelijke rand van het centrum, zijn de meeste restaurants van de stad te vinden, een overdaad aan smakeloos gezinsentertainment. Durbans strand, een bruisende vakantiebestemming net ten oosten van het centrum, is de meest ontwikkelde kust van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika MSC cruises biedt ook excursies aan het 6 km lange stuk strand, van de Umgeni-rivier in het noorden tot aan the Point in het zuiden, traditiegetrouw de Golden Mile genoemd.

De grootste bezienswaardigheid van Addington Beach, de enige bezienswaardigheid langs het strand die de moeite waard is, is uShaka Marine World. Dit indrukwekkende waterpark is een tropisch Afrikaans themapark, inclusief palmbomen, neppe rotsformaties en rieten boma's. Het meest aantrekkelijke deel is uShaka Sea World, ontworpen in en rond een prachtig nagebouwd vervallen vrachtschip uit de jaren '20. Het complex heeft ook een dolfijnenstadion en een zeehondenbad, waar dagelijkse shows (drie per dag) met deze dieren worden vertoond. U vindt er ook uShaka Wet 'n Wild, een reeks van zwembaden en glijbanen, waaronder de Drop Zone, de hoogste waterglijbaan in Afrika.

Cruises van / naar Durban in 2023

Excursies en activiteiten Durban