New York

Postmoderne wolkenkrabbers
Een stad van levendige buurten
Het Vrijheidsbeeld

Vind MSC Grand Voyages Cruises

New York

Kennismaking met de Big Apple

New York is een mooie aanleghaven voor MSC cruiseschepen op Grand Voyages vaarroutes. Verborgen tuinen naast postmoderne wolkenkrabbers; onbetaalbare kunst weggestopt in kloosters in middeleeuwse stijl; een vernieuwde waterkant waar u kunt wandelen en genieten van het uitzicht.

Het wandelen door de verschillende buurten is een attractie op zich. Het hectische Chinatown grenst aan de stijlvolle Soho, die op steenworp afstand ligt van de rustige, ooit Boheemse West Village. Een perfecte espresso in een shabby-chic café in Williamsburg, een uitzicht vanaf een dakterras in High Line in Chelsea of een ritje op de “A”-lijn naar Far Rockaway zijn veel meer waard dan een “I Love New York”-handtas. Goedkoper en de herinnering zal u langer bijblijven.

New York City
bestaat officieel uit het centrale eiland Manhattan en vier buitengemeentes: Brooklyn, Queens, the Bronx en Staten Island. Voor velen staat Manhattan gelijk aan New York en als uw MSC cruise u naar New York brengt, is dit inderdaad het meeste wat u zult zien van New York. De fijne kneepjes van de inrichting van Manhattan begrijpen, vooral buiten het rasterpatroon, en inzicht krijgen in het vervoersnet zouden topprioriteiten zijn tijdens uw MSC excursie.

New York is vooral een stad die is opgemaakt uit buurten, de meeste daarvan zijn klein genoeg om te voet te worden verkend (in ieder geval onder 59th Street). Tijdens uw Grand Voyages cruise naar New York zal van alle Amerikaanse symbolen het Vrijheidsbeeld dat over de haven torent vanuit het kleine Liberty Island het meeste indruk op u maken.

Er is waarschijnlijk geen ander beeld dat zo herkenbaar is als Lady Liberty, die met een fakkel in haar hand staat en een stenen tablet vastklampt. Ze is bijna 100 meter lang, vanaf haar voetstuk gemeten, en heeft al meer dan een eeuw symbool gestaan voor de American Dream.

Must sees in New York

Ontdek onze excursies

  Verenigde Staten

  Het land vol mogelijkheden
  Het land vol mogelijkheden

  Een vakantie naar de Verenigde Staten met MSC Cruises is een unieke kans om de oostkust van dit enorme land te ontdekken.

  De staten Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, Vermont, New Hampshire en Maine, gezamenlijk bekend als New England, vertegenwoordigen de nostalgie van Amerika: landelijke winkeltjes vol met cider en kalebassen, besneeuwde hellingen, vlammende herfstkleuren, mosselhutten, cranberry-moerassen en een weerbarstige oceaan die alles onderscheidt en definieert.

  Een cruise naar de Verenigde Staten is dé manier om New York City te bezoeken, de culturele en financiële hoofdstad van de Verenigde Staten, al dan niet van de wereld; een door adrenaline gepompte, historische plek die beschikt over een immense aantrekkingskracht op toeristen. Brochureafbeeldingen van zonnebadende toeristen en Mickey Mouse geven een verkeerd en onvolledig beeld van Florida.

  De belangrijkste stop is het kosmopolitische, half-Spaanse Miami. Een eenvoudige reis ten zuiden van Miami brengt u naar Florida Keys, een reeks eilanden van 160 km, bekend om sportvisserij en koraalrifduiken. Voorbij Palm Beach is de kust minder ontwikkeld: zelfs de Space Coast, waar het extreem populaire Kennedy Space Center te vinden is, ligt pal in het midden van een beschermd natuurgebied.

  St Augustine, net ten zuiden van de Georgia State Line, is de plek waar Spaanse kolonisten de eerste permanente Europese plaats in Noord-Amerika vestigden.