De MSC Grandiosa kan bij elke cruisehaven ter wereld aanmeren, waardoor u de keuze hebt uit verschillende vaarroutes en bestemmingen: een leuke bonus voor elke reiziger.


Houd er rekening mee dat de MSC Grandiosa in de zomer van 2020 de havens van Genua (Italië), Civitavecchia/Rome (Italië), Napels (Italië), Palermo (Italië) en Valletta (Malta) zal aandoen.
 
Ontdek hieronder enkele van onze routebeschrijvingen:

Genua


Genua is een levendige plek, vol stijl en een beetje brut: perfect voor een reis. 'Superba' (de grote) was  bekend als  een echte supermacht status van de Middellandse Zee op het tijdstip van zijn glorie.

Old Port en de Bigo
Portofino
Truogoli of Saint Brigida

Civitavecchia


Niet ver van de haven van Civitavecchia ligt Rome, een van de meest beroemde steden ter wereld. Laat u betoveren door de vele architectonische wonderen, waaronder het beroemde Colosseum, het Romeinse Forum of de Trevifontein. Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan Vaticaanstad, gelegen in het hart van de Italiaanse hoofdstad. Kies voor een MSC Cruises excursie om het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea en de beroemde Sixtijnse Kapel te zien.

De Coliseum
Piazza di Spagna
Uitzicht op de kathedraal

Napels *


Napels is een grote, uitgestrekte mediterrane haven, met een centrum dat veel verschillende bezienswaardigheden heeft en wacht om ontdekt te worden tijdens een MSC cruise excursie.
Geen enkele reis naar Napels is compleet zonder een bezoek aan het gebied tussen Piazza Garibaldi en Via Toledo, dat ongeveer overeenkomt met het oude Romeinse Neapolis (waarvan een groot deel nog steeds niet is uitgegraven zoals in veel andere Italiaanse steden).
 
* beschikbaar tijdens de zomer van 2020.

De Vesuvius
Pompeii
Capri

Palermo


Palermo, de hoofdstad van het eiland Sicilië, is een kosmopolitische stad die bekend staat om zijn prachtige architectuur, heerlijk street food en ongekend mooie stranden. Tijdens uw bezoek aan Palermo kunt u de pleinen Politeama en Quattrro Canti en de kathedraal van de stad bezichtigen. Met een van onze MSC excursies kunt u ook de archeologische sites van Segesta of de kuststad Cefalu ontdekken.

Palermo
Strand van Mondello
Kathedraal van Palermo

Valletta


De door UNESCO beschermde haven van Valletta, de hoofdstad van het eiland Malta, is een van de niet te missen tussenstops van iedere Middellandse Zee cruise. 

U kunt deze haven, die gebouwd werd in de tweede helft van de 16e eeuw door de Fransman Jean de la Valette en gevormd werd door de religieuze en militaire orde van St-Johannes van Jeruzalem, vanuit uw MSC schip bewonderen nog voordat u van boord gaat. 

Church Assumption Our Lady
Comino Eiland
Popeye Dorp

Barcelona*


Barcelona – De tweede stad van Spanje, de hoofstad en haven van Catalunya,geen andere stad op de wereld met zoveel stijl, looks en energie.

Een cruise-excursie naar het stadscentrum van Barcelona garandeert u dat u wereldbefaamde kunstmusea, designrestaurants, bars, galerieën en winkels tegenkomt.

 

* beschikbaar tijdens de winter 20-21 routes

Gaudi's Casa Battlo
Las Ramblas
Sagrada Familia

Marseille*


Marseille Bent u klaar om te wandelen in hartje Marseille tijdens een MSC Cruise op de Middellandse zee? Tijdens u cruise in het zuiden van Frankrijk moet u weten dat Marseille de meest recente en meest bevolkte stad is na Parijs en Lyon. Na het afstappen van u boot van MSC Cruises, waar de Vieux-Port omringd is met oude cafés, en de verse visvangst verkocht worden aan de Belgische kades, beleeft u een wondermooi gevoel van de stad.

 

* beschikbaar tijdens de winter 20-21 routes

The vieux port
Palais de papes in Avignon
The rotonde fountain in Aix en Provence