De MSC Grandiosa kan bij elke cruisehaven ter wereld aanmeren, waardoor u de keuze hebt uit verschillende vaarroutes en bestemmingen: een leuke bonus voor elke reiziger.

Genua


Genua is een levendige plek, vol stijl en een beetje brut: perfect voor een reis. 'Superba' (de grote) was  bekend als  een echte supermacht status van de Middellandse Zee op het tijdstip van zijn glorie.

 

Itineraries - Rough Guide
Powered by ©Rough Guides

Old Port en de Bigo
Portofino
Truogoli of Saint Brigida

Valletta


De door UNESCO beschermde haven van Valletta, de hoofdstad van het eiland Malta, is een van de niet te missen tussenstops van iedere Middellandse Zee cruise. 

U kunt deze haven, die gebouwd werd in de tweede helft van de 16e eeuw door de Fransman Jean de la Valette en gevormd werd door de religieuze en militaire orde van St-Johannes van Jeruzalem, vanuit uw MSC schip bewonderen nog voordat u van boord gaat. 

 

Itineraries - Rough Guide
Powered by ©Rough Guides

Church Assumption Our Lady
Comino Eiland
Popeye Dorp

Barcelona


Barcelona – De tweede stad van Spanje, de hoofstad en haven van Catalunya,geen andere stad op de wereld met zoveel stijl, looks en energie.

Een cruise-excursie naar het stadscentrum van Barcelona garandeert u dat u wereldbefaamde kunstmusea, designrestaurants, bars, galerieën en winkels tegenkomt.

 

Itineraries - Rough Guide
Powered by ©Rough Guides

Gaudi's Casa Battlo
Las Ramblas
Sagrada Familia

Marseille


Marseille Bent u klaar om te wandelen in hartje Marseille tijdens een MSC Cruise op de Middellandse zee? Tijdens u cruise in het zuiden van Frankrijk moet u weten dat Marseille de meest recente en meest bevolkte stad is na Parijs en Lyon. Na het afstappen van u boot van MSC Cruises, waar de Vieux-Port omringd is met oude cafés, en de verse visvangst verkocht worden aan de Belgische kades, beleeft u een wondermooi gevoel van de stad.

 

Itineraries - Rough Guide
Powered by ©Rough Guides

The vieux port
Palais de papes in Avignon
The rotonde fountain in Aix en Provence