Genua Cruises

Genoa Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw MSC Excursies in Genua en Portofino

De havenstad Genua, een Middelandse Zee bestemming van MSC Cruises, is de toegangspoort tot de glamoureuze riviera van Italië. Dwaal door de kronkelende middeleeuwse steegjes, bewonder het historische Piazza Matteotti en bewonder een prachtig cluster van 16e en 17e-eeuwse gebouwen. Het erfgoed van Genua als zeemacht is duidelijk zichtbaar in La Lanterna, een historische vuurtoren uit 1543. Buiten de stad vindt u romantische steden langs de kustlijn, waaronder de gelati-gekleurde Portofino.

MSC Excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

• Portofino
• Collectie sierlijke gebouwen
• Charmante oude stad

Geniet van een MSC Excursie naar het pittoreske Portfino, een beroemd vissersdorp aan de Italiaanse Rivièra. Beginnend bij Santa Margherita Ligure, maakt u een korte en ontspannen boottocht naar de kustlijn van Portfino, waar u een spectaculair uitzicht op zee en een glamoureuze jachthaven zult bewonderen. Portofino wordt omgeven door groene heuvels en is een modieuze speeltuin voor beroemdheden uit de A-lijst en internationale VIP's. Wandel langs de haven, bewonder de gelato-gekleurde huizen of geniet van een drankje in een café aan het water.

Genua zorgt voor een onvergetelijke ervaring en er is geen betere manier om het te verkennen dan tijdens een MSC Excursie. Dwaal door de charmante smalle straatjes van de oude stad die bekend staat als 'carruggi' om het imposante Piazza de Ferrari-gebied met het Palazzo Ducale te bereiken. Ontdek de rijke geschiedenis van de aristocratie van Genua, tentoongesteld in de elegante wijk Via Garibaldi uit de Renaissance, met schitterende gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals Palazzo Bianco of Palazzo Rosso met opmerkelijke kunstcollecties. Op de terugweg naar de haven mag u de kans niet missen om het 16e-eeuwse Palazzo del Principe, de prachtige residentie van admiraal Andrea Doria, te bewonderen.

De oude binnenstad van Genua is ideaal als u de stad te voet wilt verkennen met een MSC Excursie. Deze aangename wandeling door het historische stadscentrum van Genua neemt u mee door de stad die ooit een belangrijk commercieel centrum was voor alle overzeese handelaren. Na een wandeling door de carruggi bereikt u het centrale plein genaamd Piazza de Ferrari en bewondert u Palazzo Ducale. Neem een korte pauze en proef de lokale Ligurische keuken zoals focaccia en bruschetta in de "Cisterne del Ducale". Voordat u terugkeert naar het schip ontvangt u ook een externe rondleiding door de kathedraal van San Lorenzo.

 

Cruises van / naar Genoa (Portofino) in 2023

Excursies en activiteiten Genoa (Portofino)