Groenland Cruises

Land van de Middernachtzon, Fjorden en IJsbergen

Land van de Middernachtzon, Fjorden en IJsbergen

Groenland, een formidabel landschap met bijna 95% van het land bedekt door de Greenland Ice Sheet, is een bestemming die het ontdekken waard is tijdens een MSC Noord-Europa cruise. Groenland is 's werelds grootste eiland en ligt tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Cruises naar Groenland vertrekken van Warnemunde en omvatten zeedagen voor schilderachtige bezichtigingen, populaire aanloophavens in Groenland en IJsland, evenals bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Op uw Groenland cruise bezoekt u de havens van Nuuk, Illulissat en Qaqortoq en vaart u door de prachtige Prince Christian Sound.
Nuuk, de hoofdstad van Groenland, ligt aan de zuidwestkust van het eiland. De havenstad heeft een levendige levensstijl met restaurants en boetieks en is een mix van oude tradities en moderne cultuur.
Illulissat, in het noordelijke deel van het land, is het land van de ijsbergen, waarvan de knetterende en dreunende geluiden overal in de stad te horen zijn, zodat u de schoonheid eromheen nooit vergeet. De enorme ijsbergen kunnen het beste worden gezien tijdens het verkennen van DiskoBay.

Qaqortoq, steekt steil uit boven de fjorden van de stad en is de grootste stad van Zuid-Groenland. Een bezoek aan de warmwaterbronnen is een populaire attractie in Zuid-Groenland en hier vindt u de enige verwarmde buitenkuuroord in het land. Ontspannen in het warme water, omringd door uitzicht op de ijsbergen en bergtoppen, kan een nieuwe betekenis geven aan de 'perfecte stranddag'.

Naast deze schilderachtige aanloophavens, waar u door vissersdorpjes kunt dwalen, de fjorden kunt verkennen, de traditionele Inuit-cultuur van de inheemse bevolking kunt leren kennen en verhalen uit de Vikingtijd kunt horen. Groenland cruises 2023-2024 omvat ook schilderachtige momenten door de Prince Christian Sound. Dit onmisbare hoogtepunt kan worden waargenomen vanaf het balkon van uw hut of op de open dekken van het schip. Als u de waterweg op gaat, zult u cruiseschip langzaam door het fjordenstelsel navigeren, waar steile bergen tot meer dan 1200 meter hoog om u heen reiken. Er is één dorp in de Prince Christian Sound, Aappilattoq, waarvan de felgekleurde huisjes opvallen in contrast met de witte bergen die u omringen.

Ga vandaag op zoek naar uw ideale Noord-Europese reisroute naar Groenland en geniet van een onvergetelijke cruise-ervaring met MSC Cruises.

 

 

CRUISES IN GROENLAND: VERTREKHAVENS

Vertrekhavens voor Groenland-cruises zijn onder andere Warnemunde, Duitsland en Akureyri, IJsland. Met de optie om uw cruise en vlucht als pakket te boeken, is een bezoek aan het grootste eiland ter wereld nog nooit zo betaalbaar of gemakkelijk geweest.

Alle haveninformatie voor uw MSC Groenland-cruise vindt u hieronder.