Aqaba

Een charmante en rustige recreatiebestemming
Koraalriffen en gouden duinen
De mystieke en eeuwenoude stad Petra

Vind MSC Grand Voyages Cruise

Aqaba/Petra

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Wanneer u met uw MSC cruise in Aquaba van boord gaat, geniet u van een idyllische, zonnige locatie aan de oevers van de Rode Zee, op het zuidelijkste punt van het land.
 
Aqaba heeft zich in de laatste tien jaar van een slonzige achterstad getransformeerd tot een aangename, hoewel nog niet geheel welvarende, vrijetijdsbestemming. Hotels van alle niveaus komen op in de stad, evenals luxe ontwikkelingen aan de kust; investeringen stromen binnen om de infrastructuur en voorzieningen van de stad te verbeteren. Enkele van de beste duik- en snorkellocaties van dewereld concentreren zich op de ongerepte koraalriffen die de kust ten zuiden van de stad omringen – een opvallend contrast met de nabije woestijnattracties zoals Petra en Wadi Rum.

Het stadscentrum vormt een dicht netwerk van straten en steegjes die net achter de strandweg (de “Corniche”) verscholen zitten. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Grand Voyages cruise biedt u ook de mogelijkheid om Petra te ontdekken. Weggestopt in een afgelegen vallei-bassin in het hart van het Shara-gebergte in het zuiden van Jordanië en afgeschermd van de buitenwereld achter een ondoordringbare barrière van steen blijft Petra omhuld door mysterie.

Sinds een westerse avonturier deze plek heeft ontdekt in 1812, heeft ze tot de verbeelding gesproken, door haar grandeur en dramatische sfeer – zoals de piramiden of de Taj Mahal – en werd ze al snel opgenomen in de wereld der legendes. Vandaag de dag lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan in deze ooit zo grote stad die rijk genoeg werd van de karavaanhandel om te wedijveren met de macht van Rome: twee millennia van wind en regen hebben de scherpe randen van de sierlijke klassieke gevels vervaagd en het zachte zandsteen weggewreven waardoor de levendige kleuren daaronder blootgesteld worden, zodat het hele uiterlijk een geheel zacht karakter krijgt.

Must sees in Aqaba

Ontdek onze excursies

  Jordanië

  Een duizendjarige cultuur
  Een duizendjarige cultuur

  Een vakantie naar Jordanië betekent “woestijn”, maar dit ene woord dekt meerdere landschappen, van de dramatische rode zanden en torenende kliffen van het verre zuiden tot de steenachtige vlaktes van vulkanisch gesteente in het oosten.

  De noordelijke heuvels, rijk aan olijfbomen, wankelend over de kloof van de Jordaanvallei, die omlaag glijdt tot aan de Dode Zee, het laagste punt ter wereld. Het centrum van het land is bedekt met rustige graanvelden, die door midden gesneden worden door enorme ravijnen en die begrensd zijn door dorre, steile bergen.

  Op het zuidelijkste puntje van Jordanië omzomen de stranden de warme wateren van de Rode Zee, waar de meest spectaculaire koraalriffen ter wereld te vinden zijn. Jordanië maakt deel uit van de landbrug die Europa, Afrika en Azië verbindt en heeft talloze legers zien komen en gaan. Grieken, Romeinen, moslims, christelijke kruisvaarders en nog veel meer hebben sporen achtergelaten van hun veroveringen en er zijn werkelijk duizenden archeologische vindplaatsen van alle periodes overal in het land te vinden, wachtend om ontdekt te worden tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise naar Jordanië. En toch is het land niet in het verleden blijven hangen. Amman is een zeer moderne Arabische hoofdstad met een opmerkelijke economische en sociale dynamiek.