Vladivostok cruises

Uitzicht vanuit Eagle's Nest Hill

Zolotoy-brug

Pokrovsky kathedraal

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Vladivostok

Het eindstation van de Trans-Siberische Spoorlijn

Vladivostok, dat meer dan negenduizend kilometer van Moskou ligt, is een stad met zowat een miljoen inwoners die sinds haar oprichting 150 jaar geleden van een kleine nederzetting aan de Japanse Zee is uitgegroeid tot een grootstad. Deze fantastische Siberische haven is een absolute aanrader tijdens een MSC Cruise naar het Verre Oosten.


Gezien de drukte die de Trans-Siberische Spoorlijn - de mythische route tussen Vladivostok en de Russische hoofdstad - sinds begin 20e eeuw veroorzaakte, heeft de stad een ongelofelijke ontwikkeling gekend die het originele centrum op het zuidelijke uiteinde van het schiereiland Muravyov-Amursky ruimschoots oversteeg. Vandaag hangt de indrukwekkende Zolotoy-brug met zijn elegante witte pijlers over de Baai van Zolotoy Rog, de natuurlijke baai die de meeste schepen op doorgang verwelkomt. Vladivostok reikt nu tot aan de heuvels die uitkijken over de zee en heeft alles ingepalmd dat te zien is vanuit de uitkijktoren boven Eagle's Nest Hill waar een modern monument is gewijd aan de heilige Cyrillus en Methodius.


Het oude stadscentrum, met nog enkele gebouwen van de vroege 20e eeuw, is georganiseerd rond een plan met een centraal plein waarop een standbeeld prijkt van een Sovjetheld en een witte wolkenkrabber met het hoofdkwartier van de Primorsky Krai. Als u van aan de haven richting Okeanskij Prospekt wandelt, treft u de witte Pokrovsky kathedraal aan met zijn kleurrijke blauwe en gouden uivormige koepels en een klein parkje dat erachter ligt.


Met een MSC Cruise Excursion gaat u naar de golf van Amursky Zaliv waar u het Vladivostok Fortress Museum, het Wetenschappelijk Museum en de Sporthaven, die helemaal in het teken van kindervreugde staat, kunt bezoeken. Ten zuiden van het plein, niet ver van de reuzenpilaren van de Zolotoy-brug, is een onderzeeër uit de jaren 1930 gestrand en omgevormd tot een museum. Een andere uitstap is speciaal bestemd voor trein- en autoliefhebbers die de Trans-Siberische Spoorlijn en het Museum van Antieke Auto’s, boordevol unieke voertuigen, kunnen bezoeken.


Dit is slechts een van de fantastische bestemmingen van de MSC World Cruise 2020.

MUST SEES IN Vladivostok

ONTDEK ONZE EXCURSIES in Vladivostok

  Rusland

  Een grote kracht
  Een grote kracht

  Europees Rusland strekt zich van de grens van Wit-Rusland en Oekraïne uit tot aan het Oeralgebergte, op meer dan 1000 km ten oosten van Moskou. Zelfs zonder de rest van de Russische Federatie is het nog steeds het grootste land van Europa.

  Rusland was ooit een krachtig tsaristisch rijk en een communistische grootmacht en blijft reizigers fascinerenMoskou, Ruslands bruisende hoofdstad, combineert de hectische energie van een oosterse stad met het kosmopolitische gevoel van een westerse stad. 


  De metropool kan nogal overweldigend zijn door de stroom van bezoekers en opmerkelijke architectuur. Van de  tsaristische paleizen van het Kremlin en de koepels van de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods tot aan de monumentale relikwieën van de communistische jaren en de enorme hedendaagse bouwprojecten. 


  Sint-Petersburg daarentegen, de tweede stad van Rusland met haar mooie grachten en sierlijke gebouwen, wordt “het Venetië van Noord-Europa” genoemd. 


  Een cruise naar Rusland biedt u een unieke kans om deze zeehaven te bezoeken, die in de achttiende eeuw werd gesticht door tsaar Peter de Grote en was bedoeld om te wedijveren met het beste van de West-Europese elegantie

  Vandaag de dag zijn de bewoners van deze stad veel meer ontspannen en stukken vriendelijker dan die van de hoofdstad. De locatie in de delta van de rivier de Neva is ongeëvenaard en biedt oneindige uitzichten over het water.